Автори законопроекту про мораль пропонують доопрацьовувати його в робочій групі з членів НЕК

28 Жовтня 2011
10966
28 Жовтня 2011
12:17

Автори законопроекту про мораль пропонують доопрацьовувати його в робочій групі з членів НЕК

10966
Без представників медіаспільноти
Автори законопроекту про мораль пропонують доопрацьовувати його в робочій групі з членів НЕК

Автори законопроекту № 7132 про внесення змін до закону «Про захист суспільної моралі» пропонують створити робочу групу з підготовки проекту до другого читанні лише з народних депутатів і членів та експертів Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК).

 

Відповідне звернення Павла Унгуряна, Геннадія Самофалова та Лілії Григорович надійшло до Комітету з питань свободи слова та інформації, якому запропоновано створити робочу групу «з метою формування системного законопроекту і внесення низки концептуальних зауважень та пропозицій».

 

До складу робочої групи автори законопроекту рекомендують включити народних депутатів Павла Унгуряна, Геннадія Самофалова, Юлію Ковалевську, Лілію Григорович, голову НЕК Василя Костицього, членів НЕК Ігоря Горпинченка (президент ВГО «Асоціація сексологів та андрологів України»), Олександра Заєця (голову правління ГО «Інститут релігійної свободи), Олександра Злотника (ректора Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра), Василя Лазоришинця, Наталію Новицьку (доцент Національного університету Державної податкової служби), Оксану Рублюк (професор Національної академії державного управління при президентові України), Катерину Чорну (завідувач лабораторії морально-етичного виховання Інституту проблем виховання НАПН України), спеціаліста апарату НЕК Галину Перетятко та членів Науково-консультативної ради НЕК Василя Неволова (театрального режисера), Миколу Слюсаревського (директор Інситуту соціальної та політичної психології НАПН України) і Галину Яблонську (народна артистка України, голова ліги «Матері і сестри - молоді України).

 

Керівником робочої групи пропонується призначити народного депутата, члена Комітету з питань свободи слова та інформації Віктора Уколова.

 

Жодного представника медіа та інтернет-спільноти, яких суттєво зачіпає законопроект про захист суспільної моралі ухвалений в першому читанні 18 жовтня, автори документу включати не пропонують.

 

Нагадаємо, що проти законопроекту виступили український рух «Стоп цензурі!» та Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів, оскільки в результаті ухвалення відповідного закону в Україні може з'явитись надзвичайно сильний інструмент цензури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10966
Читайте також
27.10.2011 14:10
Володимир Павлів, для «Детектор медіа»
2 137
26.10.2011 13:04
Виктория Сюмар, http://blogs.korrespondent.net
22 129
26.10.2011 12:02
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
42 899
25.10.2011 13:27
Оксана Іванців, Роман Головенко, «Українська правда»
37 814
20.10.2011 11:59
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ»
21 832
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду