Андрухович теж проти законопроекту щодо захисту суспільної моралі

16 Листопада 2011
7074
16 Листопада 2011
09:48

Андрухович теж проти законопроекту щодо захисту суспільної моралі

7074
Державні органи не повинні контролювати шляхом заборон приватне життя громадян
Андрухович теж проти законопроекту щодо захисту суспільної моралі

Письменник Юрій Андрухович виступає проти законопроекту № 7132 про внесення змін «Про захист суспільної моралі». Про це він сказав 15 листопада в ефірі ток-шоу «Портрети з Сергієм Дорофеєвим» на 5 каналі, повідомляє прес-служба телеканалу.

 

На думку Андруховича, державні органи хочуть контролювати шляхом заборон приватне життя громадян.

 

 «Я не читав, але засуджую. Цією проблемою я займався якийсь час тому, коли ми з друзями письменниками організовували літературну акцію «АнтиНЕК: ні цензурі!» у Києві, і були якісь перспективи, що діяльність цієї комісії буде зупинено, чи саму комісію ліквідовано. Я розумію так, що до кращого ситуація не йде, навпаки погіршується - відбувається одержавлення людської приватності світу дуже інтимного і глибоко інтелектуального. Відбувається одержавлення - якісь державні органи хочуть контролювати це шляхом заборон. Мені здається, що все це заборонне законодавство спрямоване перед усім на створення корупційного простору, тобто ніхто ж не збирається дотримуватись заборон, насправді починають всі думати як їх обходити, а обходять це вони через корупцію», - заявив Андрухович.

 

Нагадаємо, 9 листопада відбулися парламентські слухання про стан дотримання суспільної моралі в Україні.

 

Як писала «Детектор медіа», медійна індустрія і громадськість виступили проти законопроекту про мораль, звернувшись з відкритими листами до президента, прем'єр-міністра, голови парламенту, віце-спікерів і голів депутатських фракцій та до голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Медійники і ГО сформулювали топ-10 аргументів проти цього проекту.

 

Проти законопроекту також виступили український рух «Стоп цензурі!», Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів, «Репортери без кордонів» і Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Незалежна медіа-профспілка України. На їхню думку, у разі ухвалення закону в Україні може з'явитись надзвичайно сильний інструмент цензури.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступив за вилучення «низки одіозних норм» із законопроекту про мораль.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7074
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду