Литвин хоче вилучити із законопроекту про мораль одіозні норми

31 Жовтня 2011
17343
31 Жовтня 2011
16:27

Литвин хоче вилучити із законопроекту про мораль одіозні норми

17343
Спікер зрозумів, що може з’явитися цензура
Литвин хоче вилучити із законопроекту про мораль одіозні норми

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за вилучення «низки одіозних норм» із законопроекту про захист суспільної моралі №7132. Про це він сказав на брифінгу 31 жовтня, пише «Українська правда».

 

«Є низка одіозних норм, які запропоновані у цьому законопроекті і які треба, як мінімум, для початку вилучити», - зазначив він.

 

Пан Литвин не сказав, які конкретно положення вважає одіозними, однак з відповіді спікера стало зрозуміло, що одне з них стосується діяльності Національної комісії з питань захисту суспільної моралі. «Якщо хтось хоче знайти роботу, то це не означає, що вся країна має на це погоджуватися», - зауважив голова парламенту.

 

«Регулювати законом мораль надзвичайно складно, тому що під ці положення можна підігнати будь-що і заблокувати будь-які публікації, а отже, може з'явитися те, що називається словом цензура», - підкреслив пан Литвин.

 

Спікер запропонував розглядати законопроект лише за результатами парламентських слухань із залученням ЗМІ та громадськості, рекомендації яких можуть бути використані парламентом.

 

Коментуючи наміри авторів законопроекту створити робочу групу без ЗМІ, Литвин нагадав, що «робоча група зазвичай створюється тоді, коли треба втопити якесь питання».

 

Як відомо, парламентські слухання з питань захисту моралі відбудуться 9 листопада.

 

Нагадаємо, що проти законопроекту виступили український рух «Стоп цензурі!» та Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів, «Репортери без кордонів» і Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. На їхню думку, у разі ухвалення закону в Україні може з'явитись надзвичайно сильний інструмент цензури.

 

Як писала «Детектор медіа», законопроект № 7132, який пропонує зміни до закону «Про захист суспільної моралі», було ухвалено в першому читанні 18 жовтня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17343
Читайте також
27.10.2011 14:10
Володимир Павлів, для «Детектор медіа»
2 137
26.10.2011 13:04
Виктория Сюмар, http://blogs.korrespondent.net
22 129
26.10.2011 12:02
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
42 898
25.10.2011 13:27
Оксана Іванців, Роман Головенко, «Українська правда»
37 813
20.10.2011 11:59
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ»
21 831
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду