Народні депутати не захотіли ліквідовувати Комісію із захисту суспільної моралі

12 Травня 2011
19281
12 Травня 2011
14:05

Народні депутати не захотіли ліквідовувати Комісію із захисту суспільної моралі

19281
За ліквідацію НЕК проголосувало всього 12 депутатів
Народні депутати не захотіли ліквідовувати Комісію із захисту суспільної моралі

12 травня 2011 року народні депутати відхилили законопроект № 6532 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі), який передбачає втрату чинності закону про захист суспільної моралі та, відповідно, ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала його в першому читанніКомітет з питань свободи слова та інформації рекомендував парламенту ухвалити цей проект у другому читанні і в цілому.

 

Проект не підтримали члени фракції Партії регіонів, КПУ та Народної партії. Загалом за законопроект проголосували всього 12 народних обранців.

 

Законопроект розглядався за скороченою процедурою.

 

Як писала ТК, президент Віктор Янукович в рамках адміністративної реформи 9 грудня 2010 року видав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», який, зокрема, передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Але наразі Кабмін не створив ліквідаційну комісію, і НЕК продовжує свою діяльність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19281
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Alex
4731 дн. тому
Фактично парламент став на позицію Церков: http://t.co/WJzQUmA
Fozzy
4731 дн. тому
Кабмін не може створити ліквідаційну комісію щодо НЕК, оскільки її діяльність передбачена Законом про захист суспільної моралі. Цей Закон не може бути скасований Указом Президента, а парламент свою позицію вже засвідчив.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду