Верховна Рада вирішила провести парламентські слухання по моралі 9 листопада

9 Вересня 2011
11722
9 Вересня 2011
11:49

Верховна Рада вирішила провести парламентські слухання по моралі 9 листопада

11722
З третьої спроби парламентські слухання все ж мають відбутися
Верховна Рада вирішила провести парламентські слухання по моралі 9 листопада

8 вересня Верховна Рада України ухвалила постанову про проведення парламентських слухань на тему: «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері» (№ 8264), за яку проголосував 261 народний депутат. Про це повідомляє сайт Інституту медіа права.

 

Народні обранці вирішили, що парламентські слухання відбудуться 9 листопада 2011 року.

 

Причину необхідності слухань автори вбачають у моральній та духовній деградації суспільства, нехтуванні етичними нормами, традиційними моральними та духовними людськими цінностями, що складалися та формувалися в суспільстві протягом тривалого часу.

 

Зокрема, така ситуація, на їхню думку, склалася через «доступну телерадіол-, відеопродукцію, музичні та художні твори, в тому числі навчальні, та тих, що рекомендовані для дітей, друкованих матеріалів, та іншої інформації, що своєю якісною стороною негативно впливають на психічний розвиток особистості та виховання громадян у дусі добра, честі та справедливості».

 

Автори зауважують, що особливу загрозу суспільній моралі несе мережа інтернет, «що стає все більш доступнішою та на сьогодні достатньо неврегульована правом».

 

«Актуальність обговорення проблеми захисту суспільної моралі з кожним роком стає все більш очевидною в умовах антиморальної агресії заходу», - зазначають автори постанови народні депутати Вікторія Дем'янчук і Володимир Даниленко.

 

Як писала ТК, президент Віктор Янукович в рамках адміністративної реформи 9 грудня 2010 року видав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», який, зокрема, передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Але наразі Кабмін не створив ліквідаційну комісію, і НЕК продовжує свою діяльність.

 

Разом з тим 12 травня 2011 року народні депутати відхилили законопроект № 6532 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі), який передбачав втрату чинності закону про захист суспільної моралі та, відповідно, ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11722
Читайте також
24.12.2010 08:50
Мар'яна Закусило
, Тетяна Веремчук
44 832
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду