21 квітня Верховна Рада розгляне проект, який дозволить ліквідувати НЕК

20 Квітня 2011
16403
20 Квітня 2011
18:20

21 квітня Верховна Рада розгляне проект, який дозволить ліквідувати НЕК

16403
Погоджувальна рада вирішила позапланово ліквідувати моральну комісію
21 квітня Верховна Рада розгляне проект, який дозволить ліквідувати НЕК

Члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні 20 квітня розглянули пропозиції і поправки до законопроекту, яким пропонується скасувати Закон «Про захист суспільної моралі». Як повідомив  голова Комітету Андрій Шевченко, за рішенням погоджувальної ради парламенту цей законопроект (№ 6532) мають розглядати в залі ВР вже 21 квітня.

 

Нагадаємо, президент своїм указом ліквідував Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, але вона продовжувала діяти, оскільки працював Закон «Про захист суспільної моралі».

 

Комітет підтримав редакційні і технічні поправки народних депутатів Миколи Круця і Василя Чуднова та відкинули практично всі пропозиції Павла Мовчана і Юрія Кармазіна, які розширювали норми діючого закону про захист суспільної моралі.

 

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 6532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі)». За це проголосувало 324 депутати. Авторами проекту є народні депутати Андрій Шевченко, Юрій Мірошниченко, Руслан Князевич та інші. Норми діючого закону планується перенести до інших законів.

 

Як писала ТК, президент Віктор Янукович в рамках адміністративної реформи 9 грудня 2010 року видав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», який, зокрема, передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Але наразі Кабмін не створив ліквідаційну комісію, і НЕК продовжує свою діяльність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16403
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fozzy
4721 дн. тому
Кабмін не може створити ліквідаційну комісію щодо НЕК, оскільки її діяльність передбачена Законом про захист суспільної моралі. Цей Закон не може бути скасований Указом Президента, бо у нього немає таких повноважень.
Squall
4743 дн. тому
Янукович своим указом не ликвидировал НЕК, а дал Кабмину поручение "решить вопрос о ликвидации НЕК в соответствии с законодательством". Надеюсь, что сегодня проект Шевченко таки примут...
асса
4743 дн. тому
И что и НАЦСОВЕТ ПО ТВ ТОЖЕ?
кокотюха
4744 дн. тому
Давно пора! Аби тільки нічого не створили з іншою назвою і тими самими людьми.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду