Депутати підтримали в першому читанні скасування закону про захист суспільної моралі

11 Січня 2011
15401
11 Січня 2011
14:22

Депутати підтримали в першому читанні скасування закону про захист суспільної моралі

15401
Депутати підтримали в першому читанні скасування закону про захист суспільної моралі

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 6532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі)», повідомляє сайт парламенту. За це проголосувало 324 депутати.

 

Проектом пропонується доповнити закон «Про охорону дитинства» положенням, відповідно до якого забороняється: виготовлення (виробництво), зберігання, реклама, розповсюдження, придбання продукції, що містить дитячу порнографію; ввезення, вивезення, транзит через територію України, поштова пересилка такої продукції; втягнення дітей у діяльність із виробництва й обігу продукції сексуального чи еротичного характеру, розповсюдження такої продукції серед дітей.

 

У законі «Про рекламу» передбачається встановити, що «зовнішня реклама (відкриті вітрини, щити на будинках, вулицях тощо), що містить тексти і (або) зображення сексуального чи еротичного характеру, забороняється», а також забороняється використання образів неповнолітніх у будь-якій формі в продукції сексуального чи еротичного характеру і проведенні видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру.

 

Як писала ТК, з набранням чинності закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі)» втратить чинність закон «Про захист суспільної моралі».

 

Законопроект був зареєстрований депутатами Андрієм Шевченком, Юрієм Мірошниченком,  Русланом Князевичем, Євгеном Сусловим та Владиславом Каськівим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15401
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fozzy
4732 дн. тому
Кабмін не може створити ліквідаційну комісію щодо НЕК, оскільки її діяльність передбачена Законом про захист суспільної моралі. Цей Закон не може бути скасований Указом Президента, бо у нього немає таких повноважень.
Svitlana
4854 дн. тому
Squall Цікавить звичайно, особливо, коли цей закон буде ухвалений
Squall
4854 дн. тому
Тю. Та ви хоч одним оком подивіться про що цей проект. Скасування Закону "Про захист суспільної моралі" в перехідних положеннях вас ніяк не цікавить? :)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду