Депутати ініціювали скасування закону про захист суспільної моралі

17 Червня 2010
22691
17 Червня 2010
13:51

Депутати ініціювали скасування закону про захист суспільної моралі

22691
Депутати ініціювали скасування закону про захист суспільної моралі

Депутати пропонують скасувати закон «Про захист суспільної моралі» шляхом внесення необхідних змін і доповнень до законів України «Про охорону дитинства», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про видавничу справу», «Про рекламу» та «Про кінематографію», натомість.

 

Законопроект № 6532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі)» зареєстровано депутатами Андрієм Шевченком, Юрієм Мірошниченком,  Русланом Князевичем, Євгеном Сусловим та Владиславом Каськівим.

 

У прикінцевих положеннях законопроекту зазначено, що з набранням чинності цим законом втрачає чинність закон «Про захист суспільної моралі».

 

Водночас закон «Про охорону дитинства» пропонується доповнити статтею про заборону втягнення дітей у виробництво та обіг еротичної продукції, а закони «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про видавничу справу», «Про рекламу» та «Про кінематографію» - жорсткішими  вимогами щодо розповсюдження: книги і ЗМІ еротичного характеру мають неодмінно розповсюджуватися в герметичній (в окремих випадках і непрозорій) упаковці, а кінопрокатники мають неодмінно вказувати на афішах категорію прокату.

 

Також законопроектом передбачено обмеження й щодо зовнішньої реклами. «Зовнішня реклама (відкриті вітрини, щити на будинках, вулицях тощо), що містить тексти і (або) зображення сексуального чи еротичного характеру, забороняється», - йдеться в тексті документу.

 

Як пояснив на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації 17 червня співавтор законопроекту Андрій Шевченко, депутати запропонували забрати із закону «Про захист суспільної моралі» усі «цінні норми» і перенести їх у профільне законодавство, таким чином скасувавши закон «Про захист суспільної моралі». «Відтак, із законодавства зникає згадка про Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі. І це вже справа уряду, чи лишати її, чи розпускати», - додав він.

 

Члени комітету більшість голосів рекомендували Верховній Раді прийняти законопроект за основу. Утримався лише Віктор Уколов, застерігши колег, що скасовуючи закон «Про захист суспільної моралі» депутати наражають себе на серйозну критику.

 

Як повідомляла ТК, 18 травня низка медійних організацій закликали парламент скасувати закон «Про захист суспільної моралі» і розпустити НЕК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22691
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Squall
5062 дн. тому
:))) Дякую)
Squall
5062 дн. тому
А в перехідні положення законопроекту ліньки заглянути? :) Подивіться, вам сподобається)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду