Президент доручив Кабміну ліквідувати НЕК з питань захисту суспільної моралі

9 Грудня 2010
22009
9 Грудня 2010
23:43

Президент доручив Кабміну ліквідувати НЕК з питань захисту суспільної моралі

22009
Президент доручив Кабміну ліквідувати НЕК з питань захисту суспільної моралі

Президент Віктор Янукович в рамках адміністративної реформи видав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», який, зокрема, передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Текст указу № 1085/2010 оприлюднений пізно увечері 9 грудня на сайті глави держави.

 

«Кабінету Міністрів України: 7) вирішити в установленому порядку питання щодо ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі», - йдеться в указі.

 

При цьому в рамках адміністративної реформи Державний комітет телебачення і радіомовлення України залишається центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом на рівні з Антимонопольним комітетом України та Фондом державного майна України.

 

Інші державні комітети реорганізовують у державні агентства або служби. Зокрема, Державний комітет України з питань науки, інновацій та інформатизації реорганізують на Державне агентство з питань науки, інновацій та інформації України.

 

Указ також, з-поміж іншого, передбачає реорганізацію Міністерства транспорту та зв'язку України і створення Міністерства інфраструктури України, на яке також покладуть функції з реалізації державної політики у сфері туризму. Замість Державної адміністрації зв'язку створять Державну службу зв'язку України. Очолюватиме Міністерство інфраструктури віце-прем'єр-міністр - міністр інфораструктури.

 

Міністерство культури і туризму України реорганізують на Міністерство культури України та Державне агентство України з питань кіно. На Мінкульт покладуть функції з реалізації державної політики у сферах міжнаціональних відносин, захисту прав національних меншин України, релігії.

 

Крім цього, має бути створена Державна реєстраційна службу України, яка опікуватиметься реєстрацією юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, реєстрацією релігійних організацій, а також виконуватиме функції Міністерства юстиції у сфері реєстрації. Нагадаємо, що нині Мін'юст, зокрема, займається реєстрацією друкованих ЗМІ, інформаційних агентств, громадських організацій і політичних партій.

 

Буде створена нова Державна служба України з питань захисту персональних даних. Її діяльність, як і Державну реєстраційну службу, контролюватиме міністр юстиції.

 

Національне космічне агентство України перейменують на Державне космічне агентство України.

 

Президент доручив Кабінету Міністрів подати у двомісячний строк в установленому порядку пропозиції про внесення змін до актів законодавства, що випливають із цього указу.

 

Нагадаємо, в травні 2010 року Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП), Індустріальний телевізійний комітет (ІТК), Незалежна асоціація мовників (НАМ), Інтернет асоціація України (ІНАУ) закликали парламент скасувати закон про захист суспільної моралі і розпустити НЕК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22009
Читайте також
24.12.2010 08:50
Мар'яна Закусило
, Тетяна Веремчук
44 831
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кокотюха
4875 дн. тому
ось і хай забороняють наркотики, сімейне насильство, дитячу безпритульність, а не твори літератури та мистецтва.
silenceman
4876 дн. тому
Шановний Андріє! Мені,як людині,що багато років жила за кордоном,абсолютна зрозуміла Ваша позиція,і я погоджуюся з Вами. Але нічого не можу вдіяти проти норм законодавства. В кожній країні є свої глюки,так би мовити. В одній країні легалізовані легкі наркотики,а в іншій за порнографію позбавляють життя. І в кожній з цих ситуацій діє закон, який чинний саме в тій країні,де це відбувається. Отже,питання естетичного смаку-це питання особисте,а питання заборони чи дозволу чогось-це вже питання законодавства.
кокотюха
4876 дн. тому
в мене взагалі виникло сьогодні запитання: а хто має право робити якусь експертизу художньому твору, навіть поганому з точки зору естетичного смаку? навпаки - погані твори треба ставити як приклад неякісного і публічно критикувати. з рештою, якщо в порнофільмах знімаються по согласію, нема насильства над особою - то чуому б ні? продавайте їх у секс-шопах...
silenceman
4877 дн. тому
Немає жодної причини для існування цієї комісії. В Україні передбачена кримінальна відповідальність за виготовлення і розповсюдження порнографії. Цілком очевидно,що цією проблемою повинні опікуватися правоохоронні органи,зокрема МВС. А якщо йдеться про науково-експертну оцінку певної продукції на наявність у ній елементів порнографії,то це може зробити будь-який дипломований культуролог,психолог чи правник. І отримати за консультацію гонорар,якщо є в цьому потреба.
кокотюха
4877 дн. тому
Якщо анонымних дописувачів гостро хвилює проблема гомосексуалізму в Україні, звертайтеся до Олега Ляшка або дмитра табачника.
СКС
4877 дн. тому
А що, Отар Довженко і Кокотюха, голубі? Принаймні, таке складається враження.
кокотюха
4878 дн. тому
Отаре, підтримую пропозицію це діло обмити. Уже сьогодні дав Новому каналу синхрон із цього приводу. Хоча обмиємо знаєте, коли? Коли цей орган обріжуть за два місяці - стільки треба на його ліквідацію, я чув у новинх. Далі треба, аби зі своєї посади зняли табачника. Теж задля оптимізації та зняття суспільної напруги. Бо насправді той же Богуцький пояснив свої дії, а ось дії президента щодо неку поки ніхто не пояснив, крім Лавриновича. Між іншим, як буде з кримінальними справами, порушеними за висновками неку? Отже, Отаре, наливати можна, але обмивати остаточну перемогу трошки зарано. Хоча ліквідації неку тішуся. Сподіваюсь, експертам знайдуть більш достойну роботу в інших державних структурах.
Алегарф
4878 дн. тому
Посмотрим, что теперь взамен, интересно ; )
Squall
4878 дн. тому
2 Олесь Вахній За розповсюдження порнографії, на відміну від хаотичного паркування, передбачена кримінальна відповідальність. Просто після скасування НЕК цей процес стане більш об'єктивним та правомірним. Якщо Вам чи комусь іншому стануть відомі факти порушення цієї статті, Ви маєте повне право звернутись до правоохоронних органів у встановленому законом порядку. Ваша заява буде розглянута, а відповідні матеріали будуть проаналізовані справжніми, акредитованими судовими експертами, а не невідомими працівниками комісії, що вже нажили собі дурної слави. А ті, кому просто хочеться покалічити когось, теж отримають своє, законне покарання. Якщо звісно не визнають психічно хворими :)
Олесь Вахній
4878 дн. тому
{CENSORED}Лавринович умовив Льовочкіна внести в вписок органів які йшли на скорочення НЕК. Якщо пригадаєте, її там раніше не було. Лавринович в данім випадку виконав замовлення капіталу. Злочинного і аморального. Панове, кілька років тому, журналісти писали про невпорядковане пакування автівок. Влада не прислухалась. Нині, іномарки які стоять в дворах або на травичці - палають. Знайшлись небайдужі, які "нецивілізованим шляхом" відстоюють справедливість. Невже ви гадаєте що серед віруючих або патріотів не знайдеться рішучих, які б покалічили за показ порнографії або її продукування? Не хочете цивілізовано, блюватимете кровю. Оговтайтесь.
телек
4878 дн. тому
УУУУУУУУУУУУРРРРРРРРРРРРРРРРААААААААААААААААААААА, еще бы чуть-чуть побольше посокращали - Депертамент интеллект собственности и всякие там комиссии
CКС
4878 дн. тому
Ну й втішилася {CENSORED}. Невже до неї належать й деякі ...
Otar Dovzhenko
4878 дн. тому
Оце ж я і хотів запропонувати Кокотюсі обмити)
st.Ranger
4878 дн. тому
Хто ж "пилки" та "хостели" буде тепер передивлятися? Тому ж таки Табачнику мабуть передадуть. Взагалі не віриться, що вони щось новеньке не створять по мотівам Костицького...
Правдоруб
4878 дн. тому
2 Otar Dovzhenko: Не п"є, особисто перевірив - дійсно такий указ оприлюднений! :-)) Хоча за таке варто було б добре випити! :-)) Хоч одна добра справа від нової влади. :) Головне, щоб щось інше (та гірше!) замість цієї дурнуватої НЕК не створили... :-))))
st.Ranger
4878 дн. тому
Це просто свято якесь... Невже це сталося?
Otar Dovzhenko
4878 дн. тому
Андрію Кокотюхо, ви точно зовсім не п'єте? :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду