Депутати достроково закрили слідчу комісію з «частотних» питань

17 Березня 2011
16856
17 Березня 2011
12:03

Депутати достроково закрили слідчу комісію з «частотних» питань

16856
Депутати достроково закрили слідчу комісію з «частотних» питань

Верховна Рада припинила діяльність тимчасової слідчої комісії, яка розслідувала законність видачі ліцензій на частоти Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. 17 березня 2011 року за відповідну постанову проголосувало 243 народні обранці.

 

Термін роботи ТСК мав сплисти через 3 місяці, тобто її діяльність припинена достроково.

 

Повна назва закритої комісії - «З питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках».

 

Голова комісії народний депутат Інна Богословська ще раз підтвердила попередній висновок ТСК про те, що діяльність Нацради в 2005-2010 роках була досить заполітизованою. Обмежень свободи слова і діяльності 5 каналу і ТВі комісія не виявила, оскільки канали мовлять у тому ж обсязі, що й до 2010 року. «Конкурс на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телеканалів 27 січня 2010 року Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення було проведено з грубим порушенням закону як з боку посадових осіб Національної ради, так і з боку учасників конкурсу. Незаконність проведення конкурсу 27 січня 2010 року і прийнятих за його результатами рішень підтверджено рішеннями судів», - зазначила пані Богословська.

 

Народний депутат також зауважила, що ТСК радить діючій Нацраді бути більш відкритою та професійною, пропонує в обов'язковому порядку запрошувати представників ЗМІ для висвітлення своїх засідань, зважаючи, що відповідно до статті 24 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» засідання Національної ради є відкритими.

 

Крім того, ТСК порадила Кабміну визначитись щодо стратегії розвитку медійного простору України, державних ЗМІ, громадського телебачення та радіо, розглянути цю стратегію за участі громадськості і представників ЗМІ.

 

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації із залученням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення  мають підготувати пропозиції про внесення змін до чинного законодавства з питань телебачення і радіомовлення щодо усунення прогалин у цій сфері.

 

Органи державної виконавчої влади повинні забезпечити рівні умови для ЗМІ та не допускати будь-якої політизації у діяльності Нацради.

 

Депутати взяли звіт ТСК до відома. Вони надішлють його президентові України, Кабміну, Генеральній прокуратурі, СБУ для відповідного реагування. Висновки ТСК будуть опубліковані в газеті «Голос України».

 

Проти припинення повноважень комісії виступили представники фракцій БЮТ та «НУ-НС». Зокрема бютівець Андрій Павловський вважає, що комісія має продовжувати роботу, тому що і сьогодні є чимало фактів недобросовісної роботи Нацради. «Треба чесно працювати, а не кришувати Хорошковського», - закинув Богословській пан Павловський.

 

Народний депутат Ірина Геращенко запитала, чому ТСК нічого не сказала у звіті про те, що колишній член Нацради Юрій Плаксюк, який  підписував нібито незаконні рішення, наразі обіймає посаду голови Держкомтелерадіо, і що висунула його на цю посаду парламентська більшість. За її словами, перш за все треба заслухати звіт Нацради на парламентському комітеті з питань свободи слова та інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16856
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Нацрадівець
4790 дн. тому
Я згоден, згоден,згоден!!!!!!!!!!!!
гість
4790 дн. тому
Потрібен терміновий референдум на розгін цієї БАНДИ КНОПКОДАВІВ !!! Хто згоден, прохання підтримати ! Яника на мило ! Навіть заторможений Ющ, що-небудь би зробив. Пора визначити час «Ч». Пропозиції ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду