Народних депутатів з ТСК цікавить чи знайшла ГПУ склад злочину у діях членів Нацради

8 Вересня 2010
15898
8 Вересня 2010
17:36

Народних депутатів з ТСК цікавить чи знайшла ГПУ склад злочину у діях членів Нацради

15898
Народних депутатів з ТСК цікавить чи знайшла ГПУ склад злочину у діях членів Нацради

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках на засіданні 8 вересня вирішила надіслати запити до Нацради, Генпрокуратури та Мін'юсту.

 

Члени ТСК вирішили запросити на наступне засідання членів Нацради з пакетом необхідних документів, щоб визначитися чи справедливо проводилися конкурси розподілу телерадіочастот і обиралися переможці. Також буде направлено запит від ТСК до Мін'юсту із запитанням: чи було рішення суду про заборону проведення конкурсу в січні 2010 року в процесуальному провадженні.

 

Крім того, члени ТСК хочуть дізнатися у Генпрокуратури, яке рішення прийнято по окремій ухвалі суду від 30 серпня 2010 року щодо членів Нацради (посадових осіб), які не виконали рішення суду. Генпрокуратура протягом 10 днів повинна вирішити чи є склад злочину у діях посадовців.

 

Голова ТСК Інна Богословська поінформувала присутніх про отримані листи на адресу комісію. «Зокрема Одеська, Івано-Франківська, Сумська, Миколаївська, Житомирська та Вінницька ОДТРК та 5 канал претензій до Нацради за (2005-2010 рр.) не мають, - сказала  Інна Богословська. - Надійшли зауваження від Дніпропетровської ОДТРК щодо відібраної ліцензії у м. Кривий Ріг, яку передали 5 каналу. Донецька та Кримська ДТРК скаржаться на те, що жодного разу не вигравали конкурси Нацради, хоча постійно брали у них участь. Рівненська ОДТРК та НРКУ не задоволені тим, що частоти у FM-діапазоні виграють тільки комерційні мовники. Тернопільську та Чернівецьку турбує відсутність державного мовлення в прикордонних районах України». Вона також зазначила, що листів надійшло менше, ніж вони очікували. «Можливо через літній відпускний період», - припустила вона.

 

У засіданні  ТСК  взяли участь Інна Богословська, Олександр Голуб, Юрій Литвин, Юрій Мороко, Григорій Смітюх. Нагадаємо, що опозиція відмовилася надати до ТСК своїх кандидатів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15898
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду