Богословська попросила ГПУ перевірити, чому ТВі не виконує рішення суду і мовить в ефірі

18 Серпня 2010
28472
18 Серпня 2010
16:57

Богословська попросила ГПУ перевірити, чому ТВі не виконує рішення суду і мовить в ефірі

28472
Богословська попросила ГПУ перевірити, чому ТВі не виконує рішення суду і мовить в ефірі

Сьогодні, 18 серпня, на канал ТВі прийшов представник Генеральної прокуратури України з вимогою пояснити причини «невиконання судового рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 8 червня 2010 року, яким було скасовано рішення конкурсу, проведеного Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення». Про це повідомляє прес-служба ТВі.

 

Представник прокуратури передав каналу лист від народного депутата Інни Богословської - голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування законності розподілу телерадіочастот. У листі, зокрема, зазначено, що ТВі не виконує ухвалу адміністративного суду м. Києва і продовжує ефірне мовлення на 68 ТВК у Криму, 54 ТВК у Дніпропетровську та інших частотах.

 

Інна Богословська звертає увагу на те, що за невиконання ухвали суду передбачена кримінальна відповідальність. Тож вона просить ГПУ «перевірити інформацію про невиконання рішення суду, вжити відповідних заходів» та повідомити про інші факти невиконання рішень судів, якими скасовувалися рішення Нацради. Інформацію просить надати не пізніше 31 серпня.

 

 

 

 

«Як випливає з листа Богословської, фактично вона просить Генпрокуратуру притягнути посадових осіб ТВі до кримінальної відповідальності за мовлення в ефірі», - вважають у прес-службі ТВі.

 

ТВі розцінює лист Інни Богословської до Генпрокуратури як «здійснення незаконного впливу на телеканал та встановлення цензури на поширення телеканалом ТВі інформації, згідно з чинною ліцензією на мовлення». Свою позицію канал мотивує тим, що постанова Окружного адміністративного суду від 8 червня 2010 року, яка скасувала рішення конкурсу на частоти, в законну силу не вступила і оскаржена в апеляційному суді.

 

Нагадаємо, раніше голова Нацради Володимир Манжосов, посилаючись на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 8 червня, звертався з листом до генерального директора Концерну РРТ Анатолія Антоненка з проханням «припинити введення в експлуатацію передавачів каналу ТВі». Тоді ТВі теж заявляв про те, що такі дії голови Нацради є цензурою, і навіть звертався з листом до президента Віктора Януковича. Тимчасом як гендиректор Концерну РРТ Анатолій Антоненко в інтерв'ю ТК повідомив, що підприємство не вводило в експлуатацію передавачі, а лише вмикало їх експериментально.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28472
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
iм'я
5000 дн. тому
Этот канал частично ретранслируется на 25 канале симферопольским каналом ИТВ с 1 января 2009 года на законных основаниях
iм'я
5000 дн. тому
На 68 канале в Симферополе ТВі не вещает =)) нам и сигнала со спутника хватает, так что я не уверен что и в других городах, а их немного, в которых канал получил частоты в этом году, он врятли начал вещать...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду