Рада створила слідчу комісію щодо розподілу частот, а щодо цензури розгляне за тиждень

18 Червня 2010
23976
18 Червня 2010
10:40

Рада створила слідчу комісію щодо розподілу частот, а щодо цензури розгляне за тиждень

23976
Рада створила слідчу комісію щодо розподілу частот, а щодо цензури розгляне за тиждень

Верховна Рада прийняла постанову про утворення тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 роках. За відповідне рішення під кінець вечірнього засідання 17 червня проголосували 249 народних депутатів.

 

Відповідний проект постанови зареєструвала 15 червня Інна Богословська за № 6521. Головою ТСК обрано Інну Богословську (позафракційна), заступником голови - Олександра Голуба (КПУ).

 

Проект постанови № 6540 Андрія Шевченка про утворення ТСК з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів нині проходить профільний регламентний комітет, і Верховна Рада розгляне це питання на наступному пленарному тижні (29 червня - 2 липня). Про це оголосив головуючий на засіданні перший віце-спікер Адам Мартинюк.

 

Як повідомляла ТК, на ранковому засіданні 17 червня питання створення обох ТСК (щодо конкурсів Нацради і щодо цензури) було відкладене на невизначений термін, щоб дві комісії були об'єднані в одну.

 

В. о. голови регламентного комітету Олександр Єфремов повідомив, що за короткий проміжок часу неможливо узгодити це питання. «Тому ми просили б поставити на голосування ТСК, яка пройшла регламентний комітет, яка зареєстрована і винесена сьогодні в зал на розгляд, це стосується розподілу частот», - сказав він.

 

Адам Мартинюк додав, що регламентний комітет поки ще не розглядав питання створення ТСК щодо цензури. «Тому я просив авторів, оскільки практично мова йде про одне й те саме, звести в одне, не робити дві комісії. Не зуміли вони цього зробити, тому я буду ставити на голосування обидва проекти з урахуванням того, що один проект готовий для розгляду, а інший поставимо на розгляд тоді, коли буде висновок регламентного комітету», - зазначив він.

 

Голова фракції БЮТ Іван Кириленко просив відкласти розгляд обох проектів постанов, оскільки потрібні додаткові консультації для створення єдиної комісії. За це проголосували лише 120 народних депутатів, чого було недостатньо для прийняття рішення про перенесення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23976
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду