Endemol розробила новий вид інтерактивних форматів

29 Вересня 2010
5810
29 Вересня 2010
13:34

Endemol розробила новий вид інтерактивних форматів

5810
Endemol розробила новий вид інтерактивних форматів

Компанія Endemol розробила новий вид інтерактивних форматів. Про це повідомляє Media Business Reports.

 

За інформацією видання Endemol, у цих форматах активно використовуватимуться соціальні медіа (пряма трансляція, можливість відповідати на питання одночасно з учасниками шоу). Зокрема у новому проекті Zoom, глядачі зможуть  стежити за життям п'яти учасників шоу цілодобово, а долю суперників вирішуватимуть їхні рейтинги у популярних соцмережах, таких як Facebook або  Twitter.

 

Окрім цього компанія робить  ставку та комбінування  і суміщення різних жанрів. Приміром, в ігровому шоу Stuck in a Game Show поєднуються класичний ігровий жанр з реаліті. «П'ять учасників проекту  і вдень, і в ночі живуть разом, а єдиний спосіб піти - виграти шоу. Учасники вилучають конкурентів у раундах вікторин, в яких ставлять  загальні питання», - пише Media Business Reports.

 

Ще один формат - це шоу The Money Drop. Проект можна одночасно дивитись по телевізору і грати в неї онлайн. За правилами гри, учасник отримує стартову суму грошей, ведучий ставить питання, а  гравець робить ставки і виграє чи програє. Цей проект  у травні вийшов на британському Channel 4 під назвою The Million Pound Drop і став одним з найрейтинговіших проектів Великої Британії  2010 року. В Росії шоу стартувало у вересні на каналі «Росія-1» під назвою «10 мільйонів».

 

Нещодавно цей проект купив американський канал Fox, також проект скоро з'явиться на екранах Франції, Німеччини, Ізраїлю. В Україні формат розробляє канал «1+1» під назвою - «Шоу на 2 мільйони».

 

У російській версії задіяно соціальні мережі: хід гри транслюється на Facebook, Twitter тощо. Але при цьому зробити ставки і відповісти на запитання одночасно з учасниками гри, як у Британії,  російські глядачі не можуть. Чи збережеться інтерактивність в українській версії поки не відомо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5810
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду