Endemol заволодів 51% акцій російської студії «Вайт медіа»

2 Березня 2010
16202
2 Березня 2010
13:27

Endemol заволодів 51% акцій російської студії «Вайт медіа»

16202
Endemol заволодів 51% акцій російської студії «Вайт медіа»

Голандська компанія Endemol придбала 51% студії «Вайт медіа», повідомляє російське видання «Ведомости».

 

Решта акцій належатимуть продюсеру «Вайт медіа» Тимуру Вайнштейну.

 

Вартість операції не розголошується. За інформацією видання, очікується, що співвласники навпіл інвестуватимуть кошти в проекти студії. «Вайт медіа» отримає ексклюзивне право на використання бібліотеки Endemol в Росії, а Endemol просуватиме проекти студії за кордоном.

 

«На співпрацю з Endemol я погодився тому, що це насамперед партнерство, а не інвестиція. Я переконаний, що і надалі продовжуватиму виробництво цікавих мені проектів», - коментує Вайнштейн.

 

«З одного боку, Вайнштейн - відомий і талановитий продюсер, з іншої - його компанія нині це лише старт-ап, та ми інвестуємо не в компанію, а в команду, - мотивує вибір партнера в Росії гендиректор Endemol Group в Центральній і Східній Європі Марина Уїльямс. - Крім того, у нього є досвід роботи із західним партнером».

 

До проектів Endemol належать розважальні шоу Big Brother, Star Academy, Deal or No Deal, Extreme Makeover: Home Edition, Wipeout. Кілька років тому компанія змінила стратегію розвитку і стала розширювати бізнес за рахунок покупки продакшн компаній, що спеціалізуються на виробництві серіалів і фільмів. Лише за останні два роки Endemol придбала кілька американських студій, зокрема, Original Media, Tiger Aspect, Darlow Smithson, австралійську Southern Star, аргентинську Underground.

 

Студію «Вайт медіа» Вайнштейн створив влітку минулого року після того, як залишив роботу в одній з найбільших в Росії компаній з виробництва серіалів, «Леан-м-код». Нині на російському телебаченні репрезентовано лише один проект «Вайт медіа» - фільм «Я подарую собі диво», що вийшов на телеканалі «Росія». Цього року «Вайт медіа» планує випустити 16 проектів. Вже завершено зйомки телевізійного фільму «Метель» для телеканалу «Росія», а також зйомки кінофільмів «Кто я?» та «Под фонарями». За інформацією «Ведомостей», річний оборот 2010 року «Вайт медіа» має збільшитись до $40 млн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16202
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду