Endemol придбав три британські продакшн-компанії

25 Листопада 2009
13450
25 Листопада 2009
10:34

Endemol придбав три британські продакшн-компанії

13450
Endemol придбав три британські продакшн-компанії

Компанія Endemol купила у IMG Worldwide три британські продакшн-компанії. Про це повідомляє видання  Media Business Reports.

 

Насамперед йдеться одного з найвідоміших виробників контенту у країні, компанію Tiger Aspect. До її портфоліо входять фільми власного виробництва, зокрема, «Біллі Еліот», «Таємний щоденник дівчини за викликом», «Вікарій з Діблі»; мультсеріал «Чарлі та Лола», реаліті-шоу «Make Me a Supermodel» для телеканалу Bravo та «Cook Yourself Thin» для Lifetime.

 

Також до складу Endemol увійшли два виробники документальної кінопродукції: Darlow Smithson та Tigress. Перша компанія створила такі роботи, як «Щоденник Анни Франк», «Всесвіт Стефана Хоукінга» та «Торкаючись порожнечі». Tigress, що до минулого року була підпорядкована DarlowSmithson, спеціалізується на документалістиці про дику природу.

 

Вартість угоди склала близько 30 мільйонів фунтів стерлінгів, що в доларовому еквіваленті становить 50 мільйонів. Вона виводить Endemol на новий рівень, адже відтепер гігант реаліті-шоу став в один ряд зі світовими лідерами індустрії виробництва та дистрибуції,  такими як Shine Reveille (Елізабет Мердок) та Fremantle (холдинг RTL), пише MBR.

 

Угоду уклали за місяць після того, як IMG Worldwide оголосила про продаж Tiger Aspect та DarlowSmithson. Всі три компанії, увійшовши до складу En­demol UK, збережуть свою «творчу незалежність», а міжнародною дистрибуцією їх продукції займатиметься Endemol Worldwide Distribution та відділ продажів форматів Endemol Group.

 

Очікується, що генерований цими компаніями дохід частково покриє дефіцит коштів, на які у Endemol U.K. розраховують у 2010 році. Компанія недоотримала прибутку на суму 60 мільйонів фунтів стерлінгів ($100 млн.) внаслідок того, що Channel 4 наступного року припиняє виробництво шоу «Великий брат».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13450
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду