detector.media
29.09.2010 13:34
Endemol розробила новий вид інтерактивних форматів

Компанія Endemol розробила новий вид інтерактивних форматів. Про це повідомляє Media Business Reports.

 

За інформацією видання Endemol, у цих форматах активно використовуватимуться соціальні медіа (пряма трансляція, можливість відповідати на питання одночасно з учасниками шоу). Зокрема у новому проекті Zoom, глядачі зможуть  стежити за життям п'яти учасників шоу цілодобово, а долю суперників вирішуватимуть їхні рейтинги у популярних соцмережах, таких як Facebook або  Twitter.

 

Окрім цього компанія робить  ставку та комбінування  і суміщення різних жанрів. Приміром, в ігровому шоу Stuck in a Game Show поєднуються класичний ігровий жанр з реаліті. «П'ять учасників проекту  і вдень, і в ночі живуть разом, а єдиний спосіб піти - виграти шоу. Учасники вилучають конкурентів у раундах вікторин, в яких ставлять  загальні питання», - пише Media Business Reports.

 

Ще один формат - це шоу The Money Drop. Проект можна одночасно дивитись по телевізору і грати в неї онлайн. За правилами гри, учасник отримує стартову суму грошей, ведучий ставить питання, а  гравець робить ставки і виграє чи програє. Цей проект  у травні вийшов на британському Channel 4 під назвою The Million Pound Drop і став одним з найрейтинговіших проектів Великої Британії  2010 року. В Росії шоу стартувало у вересні на каналі «Росія-1» під назвою «10 мільйонів».

 

Нещодавно цей проект купив американський канал Fox, також проект скоро з'явиться на екранах Франції, Німеччини, Ізраїлю. В Україні формат розробляє канал «1+1» під назвою - «Шоу на 2 мільйони».

 

У російській версії задіяно соціальні мережі: хід гри транслюється на Facebook, Twitter тощо. Але при цьому зробити ставки і відповісти на запитання одночасно з учасниками гри, як у Британії,  російські глядачі не можуть. Чи збережеться інтерактивність в українській версії поки не відомо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY