СБУ пригрозила Григорію Кваснюку і Світлані Фабрикант 15-ма роками тюрми

3 Квітня 2009
21317
3 Квітня 2009
12:17

СБУ пригрозила Григорію Кваснюку і Світлані Фабрикант 15-ма роками тюрми

21317
СБУ пригрозила Григорію Кваснюку і Світлані Фабрикант 15-ма роками тюрми

Одеські журналісти Григорій Кваснюк та Світлана Фабрикант заявляють, що представники Служби безпеки України погрожували їм 15-ма роками ув'язнення за звинуваченням у державній зраді, повідомляє «Новий регіон».

 

Інформація про такі погрози оприлюднена прес-службою партії «Родина», представник якої, Ігор Марков, є власником одеського телеканалу АТВ. «1 квітня о 10-й ранку СБУ запросила до себе Світлану Фабрикант і Григорія Кваснюка, щоб оголосити їм офіційне попередження. СБУ може звинуватити журналістів у зраді Батьківщини. На думку співробітників спецслужби, дії журналістів підпадають під статтю 111 Кримінального кодексу України», – йдеться у заяві прес-служби партії.

 

За словами Фабрикант, у СБУ їй не пояснили, які саме її дії могли призвести до державної зради, але натякнули, що це пов'язано з подіями 21 березня, коли СБУ штурмувала офіс лідера «Родини»  Ігоря Маркова. Ведучий АТВ Григорій Кваснюк повідомив «Новому регіону», що написав пояснювальну записку, в якій наголосив на своїй непричетності до державної зради і шпигунства. «На мою думку, ця ситуація притягнута за вуха. Хоча, чесно скажу, з дитинства мріяв стати шпигуном», – каже Кваснюк. Журналісти мають намір звернутися до журналістських правозахисних організацій для захисту своїх прав.

 

Нагадаємо, раніше телеканал АТВ було виключено з універсальної програмної послуги кабельних операторів за рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка вбачає у програмах Григорія Кваснюка ознаки порушення законодавства і намагається позбавити телекомпанію ліцензії через суд.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21317
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Таирова
5501 дн. тому
Сколько можно пиарить эту {CENSORED}? Других тем нет для обсуждения?
Макабіст
5501 дн. тому
Забагато уваги цим нездарам. Краще б СБУ та журналістські організації уважніше придивилися до діяльності агенції Новий Регіон - от хто професійним пропагандоном на московські гроші тут займається, а не ці дрібні лузери з Одеси.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду