detector.media
26.06.2010 10:03
Суд відмовив Нацраді в анулюванні ліцензії АТВ

25 червня, Окружний адміністративний суд Одеської області відмовив у задоволенні позову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії телекомпанії АТВ при Одеській національній академії зв'язку імені О.С. Попова. Про це повідомляє «КоммерсантЪ» з посиланням на УНІАН.

 

Підставою для ухвалення цього рішення став наданий адмінсуду висновок техніко-лінгвістичної експертизи Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, виконання якої на грудневому засіданні суду погодилася профінансувати сторона відповідача - через відсутність необхідних коштів у Національної ради.

 

Згідно з висновком, харківські фахівці, які дослідили відеоматеріали каналу АТВ, надані Нацрадою в якості доказів порушення каналом статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» (неприпустимість зловживання свободою діяльності телерадіоорганізацій), не знайшли в програмах АТВ порушень чинного законодавства.

 

Начальник відділу судових проваджень юридичного управління Нацради Олег Шосталь у коментарі ТК повідомив, що через брак коштів Нацрада не змогла відправити свого представника до Одеси. З рішенням суду в регуляторному органі поки не ознайомлені, але мають намір його оскаржувати в Одеському апеляційному адміністративному суді.

 

Як повідомляла ТК, 12 грудня 2007 року Нацрада ухвалила звернутися до суду щодо анулювання ліцензії АТВ. Тоді, за словами першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса, у програмі «Правда», яку транслює телекомпанія, журналіст Григорій Кваснюк дозволяв собі висловлювання, що мають ознаки порушень статей 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та 34 Конституції України, наприклад, «бей жидов, спасай Одессу», «где достать оружие», «пора делать революцию».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY