Програми АТВ та Нового каналу стали предметом дослідження НЕК

24 Грудня 2009
13037
24 Грудня 2009
09:38

Програми АТВ та Нового каналу стали предметом дослідження НЕК

13037
Програми АТВ та Нового каналу стали предметом дослідження НЕК

Моральна комісія 23 грудня на черговому засіданні відреагувала на звернення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і розглянула програми телеканалу АТВ.

 

Загалом Нацрада надіслала НЕК 19 файлів з епізодами програм «Ответы на вопросы», «Актуальна розмова» і «Правда», але експерти змогли відкрити тільки два з них (ефіри від 2007-го року). Проглянувши їх, члени комісії зробили висновок, що і програма, і її автор Григорій Кваснюк розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

 

Від телеканалу АТВ виступив генеральний директор Олександр Філіпов, який засумнівався в автентичності цих епізодів і додав, що справа щодо цих програм наразі перебуває в суді. «Ми не чекали три роки, а займалися саморегуляцією, і багато питань, щодо яких чули докори, виправили», - сказав гендиректор.

 

Члени НЕК вирішили дочекатися лінгвістичної експертизи харківських експертів, вивчити решту епізодів, які повторно надасть Нацрада, і розглянути це питання повторно у січні.

 

Так само перенесено питання телесеріалу «Щасливі разом», який іде на Новому каналі. Телесеріал також потребує додаткових експертиз. А от інша програма Нового «Аналіз крові», а точніше один її випуск, експертами визнано таким, що містить елементи еротики. Тому вони запропонували її показувати з 24-ї години до 6-ї ранку.

 

«Елементом еротики» виявився кількасекундний епізод фотографії оголеної артистки. Член комісії академік Геннадій Книшов взагалі не побачив нічого поганого в цьому епізоді. «Це ж не статевий акт, а просто фото красивої жінки. Нехай діти звикають до красивого», - сказав він.

 

Юрист телеканалу Катерина Мороз також вважає, що програма не містить елементів еротики. «За одним епізодом не можна характеризувати всю програму. Над нею працюють редактори, вони знають, чого робити не можна», - сказала юрист.

 

За словами Василя Костицького, НЕК невдовзі планує провести зустріч з менеджерами телеканалів, які підписали у березні 2009-го хартію про моральність на предмет виконання ними своїх зобов'язань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13037
Читайте також
04.02.2010 13:21
Галя Койнаш
, для «Детектор медіа»
20 496
06.03.2009 10:20
Алексей Зубенко, Каролина Правдина
71 881
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Интересующийся
5237 дн. тому
Интересно, а какие эмоции вызывают у Костыцького античные скульптуры обнажённых женщин в музее? Отвращение? Или влечение? Он не пробовал подписать хартию с директорами музеев, художниками и скульпторами? И что делать с молоденькими студентами в художественном училище, которые по программе рисуют голых натурщиц, но самое страшное, видят их при этом в живую? И вообще, Костыцький присланный инопланетянин? Его через палец делали? Телекритика!!!!!! Организуй, пожалуйста, чат с Костыцьким! Пусть он устроит высоко моральный душевный стриптиз через общение с нами!
Сергей
5238 дн. тому
Во! хоть один нормальный человек в этой моалм : Гена Книшов ))))))))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду