Бенкендорф: Альоші можуть запропонувати змінити пісню

21 Березня 2010
24919
21 Березня 2010
17:21

Бенкендорф: Альоші можуть запропонувати змінити пісню

24919
Бенкендорф: Альоші можуть запропонувати змінити пісню

Організатори українського відбору на «Євробачення - 2010» зараз вивчають пісню Альоші на предмет дотримання правил Європейської мовної спілки. Якщо вона не відповідає вимогам, Альоші запропонують змінити пісню. Про це заявив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф, слова якого цитує прес-служба НТКУ.

 

«Наразі триває обговорення пісні щодо її відповідності до правил EBU та конкурсу "Євробачення". Якщо з`ясується, що пісня не відповідає вимогам EBU, виконавцю, що виграв національний відбір, буде запропоновано в короткий термін змінити пісню», - заявив він.

 

Як повідомляє прес-служба, юридична та міжнародна дирекції НТКУ, а також журі у повному складі зараз вивчають це питання. Причиною експертизи стали звинувачення Альоші в плагіаті: її пісня To Be Free надто подібна до пісні Knock Me Out американських співачок Лінди Перрі та Ґрейс Слік. Результати експертизи НТКУ повідомить у понеділок, 22 березня.

 

Раніше заступник гендиректора НТКУ, член журі національного відбору Валід Арфуш заявив «Детектор медіа», що журі не приймало й не планує приймати рішення щодо дискваліфікації Альоші. «У нас поки немає підстав. Нам сказали, що пісня Альоші може бути схожа на іншу пісню, ми перевірили: якийсь збіг є, але це не копія. Як і багато пісень у чомусь подібні. Тому юристи дали висновок, що в цьому проблеми немає», - зазначив він, додавши, що оргкомітет готовий переглянути рішення, якщо така вимога надійде від EBU.

 

Як писала ТК, 20 березня переможцем українського відбору на міжнародний музичний конкурс «Євробачення - 2010» була визнана співачка Alyosha. Набравши найбільшу кількість голосів від глядачів і журі, вона представлятиме Україну на конкурсі, що проходитиме в Осло (Норвегія) у травні, з піснею To Be Free.

 

Раніше, як повідомляла ТК, 29 грудня 2009 року художня рада Національної телекомпанії України прийняла рішення, що на «Євробаченні - 2010» Україну представлятиме Василь Лазарович. Проти цього одразу виступив Новий канал, який наполягав на тому, що потрібно провести відбірковий тур і шляхом конкурсної боротьби визначити кращого претендента.

 

Після президентських виборів представники українського шоу-бізнесу та кількох телеканалів звернулися з листом до президента України Віктора Януковича з проханням розібратися в ситуації з відбором учасника «Євробачення - 2010».

 

17 березня новий керівник НТКУ Єгор Бенкендорф та організаційний комітет «Євробачення - 2010», головою якого є Ганна Герман, прийняли рішення про проведення нового національного відбору учасників для міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення - 2010» на майданчику «Савік Шустер студії» спільними зусиллями НТКУ, Нового каналу, ТРК «Україна» та «Савік Шустер студії».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24919
Читайте також
20.05.2010 14:06
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
44 551
22.03.2010 16:05
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
38 822
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запит Президенту
5152 дн. тому
Панове! А куди ділися гроші киян!За які грошики його донька купувала собі прикраси загальною вартістю 4 000 000 євро? За які гроші він купив "Макларен" (який коштує 1 000 000 євро)?- це Вас не турбує, невдахи?!
vi
5153 дн. тому
Уважаемые коллеги!!!!!!!!!!!!!!!!!!! на вашем же сайте прекрсный автор Борис Бахтее, посвятил целый абзац тому, что: І невелика ремарка. Протягом останніх років в Україні тривала політика підтримки української мови та утвердження її як єдиної мови офіційного спілкування держави з громадянами. Хто ж, як не Перший національний (державний) телеканал в особі його керівництва, мав, як казали раніше, «бути на передовій» цієї політики, хто ж, як не він, мусив популяризувати українську мову та культуру її застосування? Давно вже призвичаїлося: керівники Першого національного (а слідом за ними й інші) перекладають European Broadcasting Union як «Європейську мовну спілку». Але стриваймо. Що означає слово «мовний»? Це - прикметник, похідний від слова «мова». Чи відображає цей прикметник характер діяльності ЄМС, спеціалізацію цієї організації? Ані найменшою мірою: ЄМС не має ніякого стосунку ані до мови, ані до літератури. Дещо заборонений, але наочний прийом: забудьте про англійський оригінал та спробуйте перекласти оту «Європейську мовну спілку» російською. Що вийде? Правильно: «Европейский языковой союз». Іншого варіанту перекладу не існує. Чи не дурниця виходить? Росіяни звуть цю організацію «Европейский вещательный союз». І мають рацію: англійське broadcasting саме й перекладається як «вещание», українською - «мовлення». Ну а тепер зовсім простеньке, для третьокласників, завдання: спробуйте утворити прикметник від іменника «мовлення». Це зовсім не складно: мовленнєвий. Європейська мовленнєва спілка - саме так із погляду грамотної, а не недолуго-суржикуватої, української мови мала б виглядати українська назва EBU. Що ж, коли керівники державного телеканалу поширюють отаку українську мову, то, може, й не дивно, що утвердити її все ніяк не виходить? И вы тут же пишете "МОВНОЇ" Фу. позорице
ЗАПИТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В.Ф.ЯНУКОВИЧУ від колективу Національної телекомпанії.
5153 дн. тому
Ілащук, Кобля, Чернюк, Р.Ткаченко,О.Загороднюк, М.Бондаренко, Г.Хоменко, Ю.Савостіна, Г. Бичок це адміністративне сміття, яке виплило на поверхню державної телекомпанії. Завелика честь про болото писати, але колектив НТКУ висловлює недовіру пристосуванцям «посадової манії». Хам-алкоголік-Ілащук- месія від любові до себе і грошей звільнений, але має сісти в тюрму. Матеріали в прокуратурі. А Кобля? Невже відкупиться, бо вкрав на телецентрі стільки-на всіх вистачить. Чернюк із радником Ілащука-Тарасом Ткаченко під анекдоти крали ноутбуки та брали «зелень» за графіку-джинсу, яку на державних посадах цілодобово клепали з графіками телекомпанії для продакшину Ілащука. А саме: на Вибори, для «Друзів» мін-ва транспорту та зв»язку і мін-ва культури, Автодилерів ( Кобля з Ілащуком взяли недавно джипи вартістю 500.000$ - кожен), для Інтернет-магазину (ліки, курорти).Список не повний.
ЗАПИТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В.Ф.ЯНУКОВИЧУ від колективу Національної телекомпанії.
5153 дн. тому
Ткаченко Руслан має розкрити карти, де є техніка, яку взяв на баланс НТКУ, а в телецентрі її нема? Скільки халтури на держслужбі продав його підрозділ Дмитренка і які мав відкати від сторонніх виробників Дитячого Євробачення, а ще за скільки купив собі диплом про вищу освіту? Ілащук заставляв робити сюжети в «Новинах» про Крим, не критикувати Л.Черновецького та Журавського, бо пробивав собі участки для будівництва на узбережжі моря та в Конча-Заспі. Похорон Загороднюк-«музикознавця бабла» з челюстями злодійки НТКУ буде за хабарі від фестивалів у Коктебелі, Артеку та «ліваки», які ніби до урочистих свят знімає у нічних клубах та відрядженнях ТО музичних програм. Бондаренко, підкилимова інтриганка, розвалила колектив громадського ТО заради брудних грошей та виборчих схем Рабіновича у програмах «Золота булава», «Персона grata» та власної тушки у кадрі «книга.ua». Чи не з тими «грошенятами» пов»язаний її скоропостижний вояж недавно за кордон - до банку? Такі керівники мають забути про…і готуватися до…
ЗАПИТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ В.Ф.ЯНУКОВИЧУ від колективу Національної телекомпанії.
5153 дн. тому
А радниця Хоменко та піарщиця Савостіна як «постельный персонал» нехай розкажуть, як «одним місцем» забивали стрілку в ресторанах і про відкати по 20.000$ за фотосесію «командира першої кнопки Ілащука», за сувеніри на Євробачення, за листи-гарантії Ілащука, підроблені Хоменко. А Г.Бичок-майстер ковбасного цеху, стала начальником планово-економічного відділу державного ТБ і навіть «засл.економістом України». Кажуть, вже здає схеми, щоб не сісти в тюрму.
gorodok
5153 дн. тому
А саму пісню напишуть вночі! Які талановиті в нас "митці"! Браво проффесіАнАлам під проводом пані Херрман!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду