НТКУ запускає коротку україномовну версію Euronews

11 Вересня 2009
24506
11 Вересня 2009
17:51

НТКУ запускає коротку україномовну версію Euronews

24506
НТКУ запускає коротку україномовну версію Euronews

11 вересня Національна телекомпанія України та Euronews підписали угоду «Про започаткування україномовної короткої версії Euronews». Про це повідомляє прес-служба НТКУ. Документ дійсний до кінця 2009 року, і наприкінці року буде продовжений ще на 12 місяців. Разом з Угодою підпишуть Меморандум про співпрацю.

 

Відтепер на Першому національному між 19 та 23 годиною виходитиме 15-хвилинний випуск новин Euronews. Також, за умовами угоди, журналіст Національної телекомпанії України Сергій Єрмоленко готуватиме добірку новин, перебуваючи в місті Ліон. У пріоритеті - події, присвячені Україні.

 

Згідно з угодою,  НТКУ оплачуватиме випуски новин Euronews. Йдеться про суму 12,5 тис. євро, що кожні три місяці надходитиме з власного спецфонду компанії, та про 20 тис. євро, які сплатять одноразово при підписанні угоди.

 

За словами президента Національної телекомпанії України Василя Ілащука, наприкінці 2009 - початку 2010 року можливе підписання угоди про відкриття повної україномовної версії в Euronews.

 

«Ми вчора протягом тривалих переговорів досягли певного консенсусу про те, що компанія Euronews для української версії може зменшити суму до 5 мільйонів євро. Це річний внесок Національної телекомпанії України для роботи наших майже 30 українських журналістів, відкриття офісу та повноцінної 24-годинної трансляції україномовної версії. Я вважаю, що це величезне досягнення, оскільки подібна процедура коштує майже вдвічі більше», - зазначив пан Ілащук.

 

За інформацією прес-служби каналу, перший випуск українських новин Euronews вийде в ефір Першого національного 15 жовтня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24506
Читайте також
23.09.2008 14:01
Светлана Тучинская, «Сегодня»
8 920
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Калорифер
5271 дн. тому
Адекватний отвєт був би, коли б до десятка мов, якими ведеться цілодобове супутникове мовлення Євроньюз, додали й українську. А чверть години на добу - навряд чи принесе нам перемогу в інформаційній війні. (Російські коментарі на Євроньюз дуже відрізняються від, наприклад, англійських).
Давно пора, если по уму
5331 дн. тому
Именно потому, чтобы была версия не российская, а украинская версия новостей, и надо делать свою редакцию вещания Euronews. Потому что вся эта кремлевско-имперская сволочь ведет против нас информационную войну - и нужен адекватный ответ.
Вася Пупкин
5333 дн. тому
Ну и зачем транслировать росийское видение евроновостей??? да еще на это валюту тратить ? может лучше технику за эти деньги обновить???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду