detector.media
11.09.2009 17:51
НТКУ запускає коротку україномовну версію Euronews

11 вересня Національна телекомпанія України та Euronews підписали угоду «Про започаткування україномовної короткої версії Euronews». Про це повідомляє прес-служба НТКУ. Документ дійсний до кінця 2009 року, і наприкінці року буде продовжений ще на 12 місяців. Разом з Угодою підпишуть Меморандум про співпрацю.

 

Відтепер на Першому національному між 19 та 23 годиною виходитиме 15-хвилинний випуск новин Euronews. Також, за умовами угоди, журналіст Національної телекомпанії України Сергій Єрмоленко готуватиме добірку новин, перебуваючи в місті Ліон. У пріоритеті - події, присвячені Україні.

 

Згідно з угодою,  НТКУ оплачуватиме випуски новин Euronews. Йдеться про суму 12,5 тис. євро, що кожні три місяці надходитиме з власного спецфонду компанії, та про 20 тис. євро, які сплатять одноразово при підписанні угоди.

 

За словами президента Національної телекомпанії України Василя Ілащука, наприкінці 2009 - початку 2010 року можливе підписання угоди про відкриття повної україномовної версії в Euronews.

 

«Ми вчора протягом тривалих переговорів досягли певного консенсусу про те, що компанія Euronews для української версії може зменшити суму до 5 мільйонів євро. Це річний внесок Національної телекомпанії України для роботи наших майже 30 українських журналістів, відкриття офісу та повноцінної 24-годинної трансляції україномовної версії. Я вважаю, що це величезне досягнення, оскільки подібна процедура коштує майже вдвічі більше», - зазначив пан Ілащук.

 

За інформацією прес-служби каналу, перший випуск українських новин Euronews вийде в ефір Першого національного 15 жовтня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY