Україну рекламуватимуть на Euronews та National Geographic

13 Грудня 2007
8141
13 Грудня 2007
13:46

Україну рекламуватимуть на Euronews та National Geographic

8141
Україну рекламуватимуть на Euronews та National Geographic
13 грудня державна служба туризму і курортів Міністерства культури і туризму України презентувала комплексну рекламну кампанію національного туристичного продукту під гаслом «Україна запрошує!». В державному бюджеті на 2007 рік на фінансування цієї кампанії було закладено 8,5 мільйонів гривень. Для обговорення перших кроків у цьому напрямку запросили журналістів та представників туристичного бізнесу.
 
«Україна – це Чорне та Азовське моря, 70 тисяч річок, Карпати та Крим, 130 тисяч пам’яток історії, більше 400 музеїв, більше 500 населених пунктів із 800-річною історією. Отож відпочинок тут може зацікавити найвибагливішого туриста», – вважає голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля.
 
За його словами, 2008 рік об’явлено роком туризму в Україні, а сама кампанія розрахована на десять років. Розпочати її було вирішено з ідентифікації України як туристичної держави. Першими кроками в цьому напрямку стало створення логотипу кампанії та розробка реклами зимового туризму.
 
Як розповів заступник Міністра культури і туризму України у зв’язках із громадськістю Михайло Кулиняк, зимова рекламна кампанія розрахована на іноземців та українців віком від 18 до 35 років. Її слоган: «Україна. Снігова країна – палкі люди».
 
Білборди рекламної кампанії «Україна запрошує!» будуть встановлені у містах п’ятьох європейських країн – у Празі, Варшаві, Загребі, Дубровнику, Будапешті та Братиславі. Крім того, інформаційні матеріали про нашу країну можна буде прочитати у журналі Readers Digest, а саме в його німецькому, французькому та італійському виданнях. Їх загальний тираж – майже 1,5 мільйона примірників.
 
Також під час презентації присутні змогли побачити 30-секундний ролик про Україну, який має слоган: «Для закоханих у сніг». Ролик озвучено українською, російською, англійською та французькою мовами. Протягом кількох місяців він транслюватиметься в ефірі європейських телеканалів Euronews та National Geographic. До кінця року планується 80 виходів цього ролика на телеекранах.
 
Крім того, найближчим часом буде завершено роботу над 50-хвилинним іміджевим фільмом про нашу країну, який вийде загальним накладом 25 мільйонів примірників. Його презентація незабаром відбудеться у Загребі (Хорватія).
 
Та попри сподівання чиновників, початок рекламної кампанії викликав схвальні відгуки далеко не у всіх представників туристичного бізнесу. За їх словами, українська інфраструктура поки що не готова прийняти велику кількість туристів. Є проблема і з дорогами, і з готелями, брак яких відчувається навіть зараз. Крім того, самі ролики присутні назвали недостатньо інформативними.
 
«Там повинна бути інформація про кількість, довжини та типи лижних трас. Адже саме ця інформація може в першу чергу зацікавити українських лижників», – вважають вони.
 
Чиновники пообіцяли прийняти до уваги ці зауваження. Крім того, вони наголосили, що робота триватиме й надалі. На найближчий час запланована участь Держслужби курортів та туризму у виставково-ярмаркових акціях. Для цього вже готується спеціальна сувенірна продукція, наступним етапом стане рекламна кампанія літнього відпочинку в Україні.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8141
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
турист
5978 дн. тому
А не поздновато ли - рекламировать зимний отдых? Все, кто что-то планирует на этот год - уже спланировал. А до следующего года - до зимы 2008-2009 эта рекламная кампания уже забудется. Подарили деньги Евроньюзу (там 10% доля России) и НатГео. Тупицы.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду