Мери міст і голови РДА Дніпропетровщини просять Тимошенко звільнити Шилову

7 Липня 2009
19581
7 Липня 2009
10:15

Мери міст і голови РДА Дніпропетровщини просять Тимошенко звільнити Шилову

19581
Мери міст і голови РДА Дніпропетровщини просять Тимошенко звільнити Шилову

Мери міст і керівників районів Дніпропетровської області в понеділок направили прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко лист, у якому просять звільнити директора обласної державної телерадіокомпанії Вікторію Шилову, повідомляє «Українська правда».

 

Мери міст і керівники районів Дніпропетровської області у своєму листі звертають увагу Тимошенко на те, що державний телеканал «не тільки не сприяє підтримці національних пріоритетів України, але і цілеспрямовано спотворює факти, що у результаті підривають авторитет державної влади в очах населення регіону».

 

«З моменту, коли державний канал в області очолила Шилова (2006 рік), телебачення працює за принципом інформаційного кілерства, нерідко захищає директора телеканалу, зокрема підготовка інформації не спирається на елементарні принципи роботи в журналістиці. У непростий для України час телеканал став рупором негатива», - йдеться в листі.

 

Через такий стан глави міст і районів області вже тривалий час не співробітничають з державним обласним каналом, а «у ситуації кризи й негативних настроїв у суспільстві» вважають «асоціальною» позицію директора каналу і просять позбавити населення області від негатива і нагнітання ситуації.

 

Свої підписи під листом поставили зокрема мери Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Павлограда, Новомосковська, а також керівники всіх районів Дніпропетровської області. Крім того, лист підписали бізнесмени і керівники промислових підприємств.

 

Натомість, Вікторія Шилова заявила: «Ми пишаємося, що влада так реагує на діяльність нашого каналу, адже ми виступаємо на боці виключно простих українців. Зрозуміло, що губернатор Віктор Бондар не приховує своїх зацікавлень, мери міст так само переслідують певні інтереси і все це проплачують олігархи, Природно, що їм не потрібний такий канал на передодні виборів. Але наш колектив зібрався, і ми заявляємо, що організаційної політики змінювати не будемо і дуже просимо Прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, Голову Верховної Ради Литвина і особисто Президента Віктора Ющенка змінити нам Віктора Бондаря - це буде краще для області». У Кабінеті Міністрів лист поки що не коментують.

 

У травні 2009 року слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ст. 190 ч. 4 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння шахрайським шляхом майном Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії в особливо великих розмірах. Головне управління МВС України в Дніпропетровській області звернулося до Держкомтелерадіо з проханням усунути від виконання обов'язків директора Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову на час проведення розслідування, однак не отримало згоди. Вікторія Шилова є депутатом  обласної ради від Блоку Павла Лазаренка та веде авторські програми на Дніпропетровському обласному телебаченні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19581
Читайте також
19.08.2009 18:23
Сергій Лещенко, «Українська правда»
47 559
28.07.2009 19:16
Валерий Зайцев
, для «Детектор медіа»
26 781
05.03.2009 00:14
Наталка Коваленко, Олександр Лащенко, «Радіо Свобода»
37 008
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Andre
5408 дн. тому
Губернатор хоть и молодой а тупой уже как ступа,что не понимает,что для этого суды есть ,если что не так пусть разбираются,а не письма дебильные писать,людей от работы отвлекать
q
5408 дн. тому
вот ведь! у нас -то всё цветёт и пахнет,повсеместный порядок и благополучие кругом,а эта шилова всё негатив и недостаатки рассказывает и вместе с людьми жалуется. как нехорошо! поэтому "Мери міст і голови РДА Дніпропетровщини просять Тимошенко звільнити Шилову" и выселить с означенных территорий всё население,т.к. оно тоже недовольно, и несмотря на все нечеловеческие старания,, почему-то критикует местную власть
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду