Побитий дніпропетровський журналіст Анатолій Шинкаренко подасть до суду на Вікторію Шилову

21 Лютого 2007
6618
21 Лютого 2007
15:50

Побитий дніпропетровський журналіст Анатолій Шинкаренко подасть до суду на Вікторію Шилову

6618
Побитий дніпропетровський журналіст Анатолій Шинкаренко подасть до суду на Вікторію Шилову

Керівник інформаційної служби дніпропетровського 9 каналу має намір подати до суду позов щодо захисту ділової репутації на Вікторію Шилову, яка виконує обовязки директора Дніпропетровської ОДТРК (51 канал). Про це він повідомив «Детектор медіа» під час телефонної розмови. Зараз Анатолій Шинкаренко перебуває у відділенні нейрохірургії обласної лікарні імені Мечникова.

 

Як уже повідомляла «ТК», 18 лютого у Дніпропетровську на Анатолія Шинкаренка напали двоє невідомих. На думку журналіста, причиною побиття було висвітлення 9 каналом конфліктної ситуації на Дніпропетровській ОДТРК внаслідок призначення Вікторії Шилової виконувачем обов’язків керівника телекомпанії. «Матеріал про події на 51 каналі подав лише наш канал, – каже Шинкаренко. – Я не робив його особисто, але, як керівник інформаційної служби, підписував до виходу».

 

Анатолій Шинкаренко, який є автором і ведучим спортивної програми, у неділю о 14 годині був присутній на баскетбольному матчі. Після його завершення журналіст зайшов у кафе неподалік від спорткомплексу, де й зустрів Вікторію Шилову в компанії її чоловіка та групи невідомих йому людей. Коли о 16.20 Анатолій зібрався покинути кафе, чоловік Шилової, бізнесмен Вадим Головко, разом із невідомим чоловіком, – за словами Анатолія, «охоронцем чи братком» – піднялися зі своїх місць. Коли журналіст вийшов надвір, чоловіки наблизились до нього й кілька разів ударили.

 

Після того, як за заявою Шинкаренка міліція почала розслідувати цей випадок, Вікторія Шилова в ефірі 51 каналу звинуватила його в тому, що він перебував у нетверезому стані. За словами Шинкаренка, у день побиття він здавав аналізи і має докази того, що був цілком тверезий. Згодом це підтвердив керівник Бабушкінського райвідділу внутрішніх справ.

 

«Детектор медіа» звернулася до Вікторії Шилової з проханням прокоментувати цю інформацію. «Це все провокація, – сказала пані Шилова. – Телекомпанія «Громадське слово», яку в нас асоціюють з «Приват-ТБ», втратила на 51 каналі 4 години щоденного мовлення у прайм-тайм, яке їй незаконно віддало колишнє керівництво. Я і більша частина колективу не дозволили їм зайти на канал. Тому вони вдались до цієї провокації».

 

За словами Шилової, вона має свідків, які стверджують, що Шинкаренко в кафе поводився непристойно і чіплявся до неї. «Це підтверджують офіціанти та інші люди. Я зрозуміла, що це провокація, тому ми лишились у кафе, а він пішов. За 40 хвилин мені подзвонили і сказали, що з нього знімають побої. Всі знають, що Шинкаренко вживає алкогольні напої. 20 людей бачили, що він пив, а в нього довідка, що він тверезий. У нього одна подряпина на обличчі – ось і всі побої… Я вже подала заяву до прокуратури з проханням розслідувати інцидент», – сказала Вікторія Шилова. Також вона повідомила, що планує не відвідувати громадських місць, аби уникнути подальших провокацій.

 

Вікторія Шилова є депутатом обласної ради від блоку Павла Лазаренка. Її призначення виконувачем обовязків директора Дніпропетровської ОДТРК спричинило протести і страйк працівників телекомпанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6618
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду