Дніпропетровські журналісти закликали колег з ОДТРК припинити «нездорову акцію протесту»

22 Липня 2009
15628
22 Липня 2009
19:17

Дніпропетровські журналісти закликали колег з ОДТРК припинити «нездорову акцію протесту»

15628
Дніпропетровські журналісти закликали колег з ОДТРК припинити «нездорову акцію протесту»

Журналісти дніпропетрощини звернулися до громадськості з роз'ясненням ситуації голодування журналістів Дніпропетровської ОДТРК. Колеги вважають, що це є не акцією захисту свободи слова, а проявом нездорових амбіцій керівництва ДОДТРК.

 

«Превращать голодовку в инструмент шантажа - неумно и опасно. Особенно если учесть, что основные участники акции - это молодые люди, едва вкусившие журналистского хлеба. Они легко внушаемы, и многие из них свято верят, что борются за справедливость. Использовать неокрепшие души в корыстных целях недопустимо как с медицинской, так и с нравственной точек зрения. Мы сочувствуем коллегам, ставшим заложниками нездоровых амбиций своего руководства, и призываем прекратить бессмысленную акцию протеста», - ідеться в тексті.

 

Також у зверненні згадується факт виключення зі Спілки журналістів директора ДОДТРК Вікторії Шилової.

 

Нагадаємо, 21 липня журналісти ДОДТРК розпочали безстрокове голодування на знак протесту проти тиску на канал з боку губернатора Віктора Бондаря. Серед вимог голодувальників - зустріч із Президентом України Віктором Ющенком, який, на їх думку, як гарант Конституції має «захистити свободу слова».

 

Учора прес-секретар президента Ірина Ванникова оголосила позицію Віктора Ющенка щодо конфлікту на дніпропетровському державному каналі. Зокрема, президент закликав журналістів припинити голодування, а директора ОДТРК не втягувати журналістів у вирішення господарських питань.

 

Сьогодні у коментарях ТК Вікторія Шилова зазначила, що, на її думку, президент не належним чином поінформований про ситуацію на каналі і журналісти й далі наполягатимуть на приїзді представника глави держави.

 

Уже госпіталізовано одного з голодувальників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15628
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ніна
5391 дн. тому
Чого там більше- політики чи фінасових порушень? Хто на боці Шилової, а хто проти ? ХоЧШЯ(Нтілося б очути щось із перших вуст, із Дніпропетровська. Цікаво все таки. Журналісти давно не голодували
ніна
5392 дн. тому
Ясно. А там що, тільки фінанси , чи й ідеологія? З усього прочитаного видно, що Шилова як би опозиціонерка. Чи такою лише видається? Взагалі то у нас прийнято робити перевірки тоді, коли журналісти комусь наступили на мозолі.
ккк
5392 дн. тому
А ширше так: порушено карну справу за дерибан грошей на ОДТРК керівництвом. Але вести розслідування складно: Шилова баришня криклива, видає це як її переслідування. до того ж вона місцевий депутат. Їй і Ющенко не Указ, бо неправильно інформований. А "правильна" - лише її позиція.
ніна
5392 дн. тому
З таких "дрібних заварушок" може розпочатися щось значно більше. Судячі з усього, що є в інтернеті, у конфлікт вкручено якщо не весь, то пів Дніпропетровська. На вухах місцева влада і журналісти. Дайте ширшу інформацію
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду