detector.media
07.07.2009 10:15
Мери міст і голови РДА Дніпропетровщини просять Тимошенко звільнити Шилову
Мери міст і голови РДА Дніпропетровщини просять Тимошенко звільнити Шилову

Мери міст і керівників районів Дніпропетровської області в понеділок направили прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко лист, у якому просять звільнити директора обласної державної телерадіокомпанії Вікторію Шилову, повідомляє «Українська правда».

 

Мери міст і керівники районів Дніпропетровської області у своєму листі звертають увагу Тимошенко на те, що державний телеканал «не тільки не сприяє підтримці національних пріоритетів України, але і цілеспрямовано спотворює факти, що у результаті підривають авторитет державної влади в очах населення регіону».

 

«З моменту, коли державний канал в області очолила Шилова (2006 рік), телебачення працює за принципом інформаційного кілерства, нерідко захищає директора телеканалу, зокрема підготовка інформації не спирається на елементарні принципи роботи в журналістиці. У непростий для України час телеканал став рупором негатива», - йдеться в листі.

 

Через такий стан глави міст і районів області вже тривалий час не співробітничають з державним обласним каналом, а «у ситуації кризи й негативних настроїв у суспільстві» вважають «асоціальною» позицію директора каналу і просять позбавити населення області від негатива і нагнітання ситуації.

 

Свої підписи під листом поставили зокрема мери Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Павлограда, Новомосковська, а також керівники всіх районів Дніпропетровської області. Крім того, лист підписали бізнесмени і керівники промислових підприємств.

 

Натомість, Вікторія Шилова заявила: «Ми пишаємося, що влада так реагує на діяльність нашого каналу, адже ми виступаємо на боці виключно простих українців. Зрозуміло, що губернатор Віктор Бондар не приховує своїх зацікавлень, мери міст так само переслідують певні інтереси і все це проплачують олігархи, Природно, що їм не потрібний такий канал на передодні виборів. Але наш колектив зібрався, і ми заявляємо, що організаційної політики змінювати не будемо і дуже просимо Прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, Голову Верховної Ради Литвина і особисто Президента Віктора Ющенка змінити нам Віктора Бондаря - це буде краще для області». У Кабінеті Міністрів лист поки що не коментують.

 

У травні 2009 року слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ст. 190 ч. 4 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння шахрайським шляхом майном Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії в особливо великих розмірах. Головне управління МВС України в Дніпропетровській області звернулося до Держкомтелерадіо з проханням усунути від виконання обов'язків директора Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову на час проведення розслідування, однак не отримало згоди. Вікторія Шилова є депутатом  обласної ради від Блоку Павла Лазаренка та веде авторські програми на Дніпропетровському обласному телебаченні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY