Дніпровська ОДТРК скаржиться на тиск з боку місцевої влади. ОДА відкидає звинувачення

27 Лютого 2009
29103
27 Лютого 2009
13:43

Дніпровська ОДТРК скаржиться на тиск з боку місцевої влади. ОДА відкидає звинувачення

29103
Дніпровська ОДТРК скаржиться на тиск з боку місцевої влади. ОДА  відкидає звинувачення
Дніпропетровська обласна державна телерадіокомпанія заявляє про «безпрецедентний тиск» з боку влади, зокрема, про спроби облдержадміністрації контролювати ефір телебачення. Конфлікт, кажуть на ОДТРК, розпочався ще 2008 року, коли співробітники облдержадміністрації почали давати журналістам вказівки про порядок висвітлення окремих тем, та навіть перевіряти тексти у телефонному режимі, повідомляє «Радіо Свобода».
 
Зокрема, керівник відділу новин Любов Бурлакова стверджує, що декілька тижнів тому мав місце прецедент з критичним матеріалом на адресу голови облдержадміністрації: після виходу в ефір сюжету, де в кадр потрапив плакат «Бондаря у відставку!», прес-служба ОДА витребувала весь відеоматеріал за день.
 
А директор ОДТРК Вікторія Шилова бачить корінь протистояння в своєму особистому конфлікті з головою облдержадміністрації Віктором Бондарем. В ефірі телеканалу Вікторія Шилова розповіла, що керівник ОДА не раз викликав її на розмову, диктував умови щодо редакційної політики, погрожував звільненням.
 
Зі свого боку, в облдержадміністрації з таким баченням причин конфлікту категорично не згодні, а будь-які звинувачення у втручанні у інформаційну політику телекомпанії – відкидають. Заяви ж про тиск журналістів ОДА пов’язує з перевіркою фінансового стану телекомпанії правоохоронними органами. Крім того, обласна влада зі свого боку звертає увагу на «численні скарги на роботу директора телекомпанії», яка начебто використовує ефірний час для піару себе та партії «Громада», до якої належить.
 
Наразі, повідомляє «Радіо Свобода», сторони конфлікту у позиції вичікування: телевізійники сподіваються на реакцію Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, облдержадміністрація – на продовження перевірки телекомпанії відповідними структурами.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29103
Читайте також
05.03.2009 00:14
Наталка Коваленко, Олександр Лащенко, «Радіо Свобода»
37 008
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
працівник одтрк
5536 дн. тому
респект, тим хто впирається різним ОДА, а то привчилися журналісти на совковому ТБ лизати зади чиновникам)))
Кирилл
5538 дн. тому
Ну молодці! На радіо свободу попали, навіть! Гарні ПР-ники у Бондаря)
Наталія
5538 дн. тому
Не тільки у Дніпропетровську так. У державних ЗМІ так всюди- змінити ситуацію можуть лише самі журналісти, якщо у них не вбито останнє- честь мундира
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду