Держкомтелерадіо не усуватиме Вікторію Шилову і рекомендує керівникам державних ТРК не вести ток-шоу та політичні програми

21 Травня 2009
11426
21 Травня 2009
16:08

Держкомтелерадіо не усуватиме Вікторію Шилову і рекомендує керівникам державних ТРК не вести ток-шоу та політичні програми

11426
Держкомтелерадіо не усуватиме Вікторію Шилову і рекомендує керівникам державних ТРК не вести ток-шоу та політичні програми

Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення не усуватиме Вікторію Шилову від керівництва Дніпропетровською обласною державною телерадіокомпанією. Про це ТК повідомив в. о. голови комітету Анатолій Мураховський.

 

Нагадаємо, головне управління МВС України в Дніпропетровській області звернулося до Держкомтелерадіо з проханням усунути від виконання обов'язків директора Дніпропетровської ОДТРК Вікторію Шилову на час проведення розслідування у кримінальній справі за фактом розкрадання майна телекомпанії. Раніше слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській області було порушено кримінальну справу за ст. 190 ч. 4 Кримінального кодексу України за фактом заволодіння шахрайським шляхом майном Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії в особливо великих розмірах.

 

«Річ у тім, що немає законних підстав до звільнення Вікторії Шилової. Адже кримінальну справу відкрито не проти телекомпанії, а за фактом, який навряд чи буде підтверджено: ту камеру, яка була не в наявності компанії, вже повернено. Адже техніка не може бути в одному й тому ж місці», - зауважив пан Мураховський.

 

Також, за його словами, Держкомтелерадіо рекомендував керівникам державних телекомпаній, включно з НТКУ, «менше брати участь у веденні ток-шоу та політичних програм»: «Вони менеджери і мають дбати про законність використання коштів, наповнення ефіру телевізійними програмами, про кадри тощо. Бо коли керівник компанії часто буває в ефірі, то ми розуміємо, що це гримерка, підготовка сценарію, витрата часу на участь у програмі. З іншого боку, вони є творчими працівниками, і ми не можемо заборонити їм працювати за фахом. Хоча ми їм таку рекомендацію зробили».

 

Вікторія Шилова, за словами Анатолія Мураховського, дослухалася до цих рекомендацій і не вестиме програми в ефірі Дніпропетровської ОДТРК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11426
Читайте також
02.06.2009 14:00
Наталія Данькова
20 946
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
5451 дн. тому
Так, скоро пану Мурахsвському потрыбно буде давати пояснення, чому всs тендери, якs мають проводитися вsдкрито проводяться через Курдsновича виключно для сво]х лише для своїх ручних телерадіокомпаній, в тому числі для ТРК Ера, чи не є там вплив пана Прутника, який є однопартійцем пана Деркача?. Також хочеться дізнатися чому ще не підписаний ним кошторис для працівників КДРТРК, а люди без нього не можуть отримати зарплатню, в обмін на що цікаво Пан Мурахівський сказав, що він підпише фінансовий документ, після якого можна буде отримати кошти, які держава виділяє? Чи на сьогодні вже не діє закон про кримінальну відповідальність для керівників держустанов, які имають заборгованість перед працівниками, але в цьому контексті потрібно питати я вважаю з Мурахівського. Також цікаво, куди дивиться прокуратура відносно тих фінансових зловживань, яких допускаютьсякерівництво Держкому і чому так наполягає пан Мурахівський на введені посади першого заступника генерального директора КДРТРК? Я вважаю що після того, коли пана Мурахіівського знімуть з посади, потрібно здійснити повну перевірку фінансової діяльності Держкому і здійснити по його проведенню висновки, щоб решті було не заздрісно:))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду