Працівники Дніпропетровської ОДТРК протестують проти звільнення гендиректора М.Павленка та призначення В.Шилової

30 Січня 2007
5206
30 Січня 2007
11:25

Працівники Дніпропетровської ОДТРК протестують проти звільнення гендиректора М.Павленка та призначення В.Шилової

5206
Працівники Дніпропетровської ОДТРК протестують проти звільнення гендиректора М.Павленка та призначення В.Шилової

«Детектор медіа» отримала звернення працівників Дніпропетровської ОДТРК з приводу звільнення з посади генерального директора ТРК Миколи Павленка та призначення замість нього Вікторії Шилової. Наводимо його текст повністю.

Звернення

Ми, працівники Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії, звертаємось до Вас у зв’язку з гострою ситуацією, що склалася з приводу усунення з посади ген. директора телерадіокомпанії М. І. Павленка та призначення в. о. ген директора В. В. Шилову, яка до цього обіймала посаду директора т/о інформаційно-публіцистичних та музичних програм.

Ситуація, що склалася навколо призначення в. о. ген. директора В. В. Шилової обурює і дивує співробітників ДОТРК, так як згідно Закону за відсутності ген. директора виконання його обов’язків покладаються на одного з трьох діючих заступників. Роз’яснень щодо обґрунтованості призначення з відповідних компетентних установ колектив не отримав.

26.01.2007 в. о. ген. директора В. В. Шиловою було оголошено проведення наради, під час якої за ініціативи профспілок та на підставі Колективного договору було запропоновано обговорення питання щодо призначення на посаду в. о. ген. директора Шилову.

У колективі добре знають низькі професійні та моральні якості В. В. Шилової, її конфліктний характер та цинічний підхід у вирішенні питань, коли мова йде про її власні інтереси, недавнє виключення В. В. Шилової з лав членів Національної спілки журналістів України напевне є кращим тому свідченням.

Результатом зібрання колективу є звернення до Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, Ради комітету Держтелерадіо, голів Дніпропетровської обласної державної адміністрації та обласної ради, голови Національної Спілки журналістів України, яке підписали співробітники ДОДТРК.

Стосовно першочергових дій новопризначеного в. о. ген. директора, то вони такі:

Наказано копію витягу протоколу зборів із зібраними підписами надати їй.

27.01.07 втрутилася в робочий процес групи під час відеозапису (режисер В. Гузь) погрожуючи звільненням.

Під надуманим приводом захоплення ДОДТРК телекомпанією „ Громадське слово” в. о. ген. директора В. В. Шилова в суботу 27.01.07 залучила до охорони телестудії співробітників приватної охоронної агенції.

З 29.01.07 директорам т/о заборонено виходити в прямому ефірі, надавши до ефіру відеозапис.

Безпідставно щодо заступника ген. директора В. І. Ожогіна та зав. відділом випуску програм С. А. Лісняк оголошено проведення службового розслідування з відстороненням їх від виконання службових обов’язків.

Стосовно керівників т/о, які до речі висловилися проти призначення в. о. В. В. Шилової, вона обмежила їх функціональні обов’язки.

З метою закріплення за собою цієї посади, вона замінює керівників виробничих підрозділів своїми прихильниками з числа співробітників її підрозділу.

Ми звертаємось до Вас, колеги, журналісти, громадськість, до всіх, кому не байдужа свобода слова , не допустіть, перетворення державної телерадіокомпанії у рупор рейдерів!

Довідка «ТК»: Вікторія Віталіївна Шилова, 1972 р.н.., наразі є депутатом Дніпропетровської обласної ради від блоку Лазаренка, входить до востійної комісії обласної ради з питань зв’язків з об’єднаннями громадян і засобами масової інформації. В Дніпропетровській ОДТРК раніше займала посаду головного редактора інформаційно-публіцистичних програм.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду