Президент підписав порнозакон

30 Червня 2009
22691
30 Червня 2009
17:06

Президент підписав порнозакон

22691
Президент підписав порнозакон

Президент Віктор Ющенко підписав Закон України «Про внесення змін до Кримінального Кодексу України», яким встановлено кримінальну відповідальність за зберігання порнографії. Інформація про те, що закон повернуто з підписом Президента 26 червня, з'явилася на сайті Верховної Ради України, тимчасом як на офіційному сайті глави держави акт відсутній.

 

Раніше низка правозахисників та культурних діячів звернулися до Президента України Віктора Ющенка з проханням накласти вето на Закон про внесення змін до Кримінального кодексу України, що встановлює відповідальність за зберігання порнографічної продукції. Свої підписи під зверненням поставили виконавчий директор Української Гельсинської спілки з прав людини Володимир Яворський, галерист Євген Карась, письменник Лесь Подерв'янський, художник Ілля Чичкан та інші.

 

Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до статті 301 Кримінального Кодексу України», що запроваджує кримінальну відповідальність за зберігання порнографічних матеріалів, 11 червня 2009 року. За законопроект проголосували 343 народних депутати. Законопроект №3221  було подано до Верховної Ради Кабінетом Міністрів України 24 вересня 2008 року.  

 

Згідно з роз'ясненням Міністерства юстиції України, зберігати порнографію в «медичних» цілях не заборонено. Переслідуватиметься лише зберігання з метою поширення. «Доказом такої мети може бути наявність великої кількості примірників одного й того ж твору або наявність відповідних цивільно-правових угод на продаж чи на переміщення цих творів», - пояснили в Мін'юсті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22691
Читайте також
01.07.2009 10:40
Костянтин Воздвиженський, ZaUA.org
17 499
25.06.2009 14:51
Сергей Сухобок, proUA.com
38 965
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
йожык
5414 дн. тому
а то как они страной управляют - не порнография?
http://lenta.ru/news/2009/06/30/you/
5415 дн. тому
мухахахахах
Lom
5415 дн. тому
Первый пошел! Все взрослое население Украины теперь на пороге тюрьмы. Ума у кого то нашлось в Конституционный суд подать?
кокотюха
5415 дн. тому
В мене вдома є порнографія. Хочу купити ще. Ношу її з собою. Готовий показати Ющенку веселі картинки. Шукаю однодумців.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду