Моральна комісія обговорила реєстрацію EGO та «Фокусу» як еротичних видань

16 Липня 2009
17732
16 Липня 2009
18:07

Моральна комісія обговорила реєстрацію EGO та «Фокусу» як еротичних видань

17732
Моральна комісія обговорила реєстрацію EGO та «Фокусу» як еротичних видань

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 16 липня розглянула питання щодо двох журналів EGO та «Фокус», які розповсюджуються в Україні.

 

Липневий номер журналу EGO потрапив у поле зору НЕК у результаті моніторингу комісії.

 

«Цей номер журналу, по суті, є еротичним, а зареєстрований як нееротичний», - сказав голова НЕК Василь Костицький. Проект рішення, підготовлений апаратом комісії, пропонував вилучити цей номер з продажу, а видавцеві надалі або переєструватися як еротичне видання і розповсюджувати журнал у відповідності законодавства України, або дотримуватися ліцензійних вимог.

 

Член комісії Володимир Кметик виступив проти вилучення журналу з продажу і запропонував м'якше рішення: рекомендувати видавцеві привести розповсюдження журналу у відповідність до законодавства. Його колега Павло Мовчан навпаки виступив жорсткіші дії. «Ми повинні запобігти навалі цього», - сказав він, запропонувавши посилити норми Закону України «Про друковані ЗМІ» про порушення пресою ліцензійних умов.

 

У результаті члени комісії підтримали обидві пропозиції, вирішивши не вилучати цей номер EGO з продажу.

 

Підготували також експерти НЕК і висновок щодо фотоколажу, розміщеному в журналі «Фокус» від 03 липня 2009 у № 27 на стор. 15, згідно з яким це фотозображення визнається як еротичне.  За словами Василя Костицького, журнал був вилучений з продажу з ініціативи самого видавця. «Зображені на фотоколажі відомі публічні особи відмовилися від судового позову до журналу. Хочу повідомити, що керівництво журналу, яке огодні  з об'єктивних причин не змогло до нас завітати, просить відкласти розгляд цього питання. Але хочу нагадати, що матеріали про цей журнал ми розглядаємо вже не вперше», - зауважив голова НЕК.

 

Пропозицій щодо журналу було декілька. Одні члени комісії пропонували взагалі його закрити, інші - зареєструвати видання як еротичне. Більшість набрала остання пропозиція - відкласти розгляд питання і запросити до діалогу керівництво видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17732
Читайте також
27.07.2009 12:47
Андрей Левкин, OpenSpace.ru
13 794
01.07.2009 10:40
Костянтин Воздвиженський, ZaUA.org
17 503
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vlad.vin28@mail.ru
5405 дн. тому
Фокус раком поставили, бо скоро вибори і хтось хоче шантажем получити лоальність. це ж так прозоро, хіба цього не бачать?
кокотюха
5408 дн. тому
до речі, не дивно, що наїхали на Фокус: це виданняперіодично ставить НЕК раком. я сам читам мінімум 3 публікації від квітня цього року, спрямовані проти НЕК.
бум таун рэтс
5408 дн. тому
А что тут гадать, НЕК отрабатывает деньги кабмина. в фокусе типа клолег трахает саламандру с косой, вот они и подсуетились. яневский нажрался и изобразил нековский кунилингус саламандре))))
This is The Sex
5409 дн. тому
"Килимами я вистелила своє ложе, тканинами різних кольорів з єгипетського полотна, постелю свою я посипала миррою, алоєм та цинамоном... Ходи ж, аж до ранку впиватися будем коханням, любов'ю натішимось ми! Бо вдома нема чоловіка, пішов у далеку дорогу" ~Приповісті Соломона. еротичний бестселер "Біблія"
Комедиант
5409 дн. тому
Фокус - эротическое издание???? В этой стране вообще ещё остались здравомыслящие люди в гос. структурах????
Future
5409 дн. тому
Фокус - который пишет о политиках - эротичне видання?? так мило))) а они, НЕКовцы - парни с юмором, согласитесь:)))
просто коко
5409 дн. тому
НЕК насправді є збіговіськом латентних гомосеків, але вони ще п'ють горькую, тому гомосекі їх вважають за п.дорів.Ось вони й воюють між собою в середині
кокотюха
5409 дн. тому
НЕК треба порадити зареєструватися як порнографічній структурі. В цьому її суть, а вона бореться собою. Це як латентні гомосеки ненавидять відвертих.
конфетка
5409 дн. тому
ха-ха:)) что за бред
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду