Андрій Шевченко: «Всьо пропало!» походить не з Інтернету, а з офіційного пулу

16 Червня 2009
27203
16 Червня 2009
12:55

Андрій Шевченко: «Всьо пропало!» походить не з Інтернету, а з офіційного пулу

27203
Андрій Шевченко: «Всьо пропало!» походить не з Інтернету, а з офіційного пулу

Відеоролик «Всьо пропало!», що став причиною звільнення шеф-редактора новин Нового каналу Володимира Павлюка, був отриманий не з інтернету, а з офіційного пулу Кабінету Міністрів. Про це в ході конференції на сайті ЛІГАБізнесІнформ заявив народний депутат України, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шевченко.

 

Нагадаємо, Новий канал офіційно пояснив звільнення Павлюка тим, що він використав відео з інтернету: «У серйозних інформаційних програмах не можна використовувати синхрони з інтернету. Ми цього не вітаємо навіть у розважальних програмах. Тим паче у цьому випадку це не було ніяким чином інформаційно вмотивовано».

 

«Це не проблема Інтернету. Йшлося про матеріал, офіційно "розпулений" Кабміном», - сказав пан Шевченко. Сам Володимир Павлюк, який також бере участь у конференції, підтвердив: «ніхто ж не сумнівався в його правдивості. Він прийшов разом з офіційним зверненням на телеканали в пулі».  

 

Андрій Шевченко додав, що, на його думку, претензії щодо звільнення Павлюка треба висувати до «власника холдингу та до його менеджерів, які так ставляться до команди», а сам він як телевізійник «обов'язково видав би "все пропало!" в ефір. Як саме - почуття смаку і почуття міри». На думку депутата, Володимирові Павлюку варто було відстоювати свої права: «На дворі не ті часи, щоб сплавляти себе і свою команду після такого мізерного непорозуміння».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27203
Читайте також
31.08.2009 15:15
Вячеслав Пиховшек
, для «Детектор медіа»
23 641
15.06.2009 12:32
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
31 095
15.06.2009 12:25
Анна Григораш, «Українська правда»
28 496
10.03.2009 10:42
Оксана Омельченко, «Сегодня»
29 468
16.02.2009 13:26
Марина Оксенич
, Отар Довженко
31 427
Коментарі
29
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
antipod
5428 дн. тому
забавно, конечно, смотреть, как ребята с нового корчат из себя адептов "чистой" журналистики, пытаясь, походу, доказать это не окружающим (публика-то здесь прожженая, знает цену "честности" и "объективности"), а самим себе. впрочем, это ваше дело. просто хотелось бы услышать аргументы увольнения человека посерьезней того, что ТК что-то получила от Костицкого (провокация, конечно, красивая, но в конце концов, это тоже их личное дело). если материал рассылал пул, официально, то объясните, чем провинился журналист?
wow
5428 дн. тому
Тепер усьо пойнятно, тобi Коса дасть косу покосить трин-травку в доле з прес-службой БЮТ)))
Туна-фіш
5428 дн. тому
Для alarma: Ну ви й зрівняли - Обаму і Юлю! Ще й іронізуєте, що муха - тварина, яку захищають закони. ))) З України хутор намагався зробити окремо взятий Павлюк і окремо взята Катеринчук, пускаючи в ефір робоче відео. І ніякі вони не помаранчеві, просто баблокоси )))
отару
5428 дн. тому
а вы напишите фофудье, что перекидываете эту награду на ДЯ, как на самого большого почитателя ТК и приплюсуйте свой бонус ввиде оловянного фофудьи;)
alarma
5428 дн. тому
Щодо питання про етику. Он Барак Обама муху вбив під час запису інтервью. Ще й журналіста запитав – ну як вам? І каже – он подивіться де вона... Ви це зняли? В ефір пішло аж гай шумів. І ніхто з цього приводу проблем не роздував. Так що Україна знову відзначилася переляком – «как бы чего не вышло». Ржаві зробили з країни хутор.
Otar Dovzhenko
5428 дн. тому
Та ні, я бачу, з якого ти компа. Там і сиди :) ніякої премії нам не дали, це символічна нагорода, я так розумію
Это опять я
5428 дн. тому
Дорогой Отар. Поздравляю с какой-то премией от Нацкомиссии. Что-то я пропустил, был не в стране, подробностев не знаю. Но все равно приятно:) Тема c Павлюком таки сдулась. Мне приятно, что меня поддержали все товарищи по медиацеху. Или ты считаешь, что это я от компа к компу бегаю?:)))))))
))
5428 дн. тому
А кто его знает звонил или нет)Но факт, что вчера ЮТ имела как хотела ICTV.Интер теперь смело может кидать в ее огород камешки-петарды.)И факт, что этот бютовец "Висновок" проболтался, что Ткаченко зачищает ТСН под ЮТ) Дурашка!))таких там куча))
dik
5428 дн. тому
Так звонили Пинчуку от Тимошенко по поводу єтого ролика или нет?
))
5428 дн. тому
Берез-овца, ви там у КМ ПРиБЮТ разом с Фафаой коксу нанюхались?)))Будете жити, як діти Дарфура...на гроші ООН))Починайте лічити дні- одна дорожка, один день!)))
Висновок
5428 дн. тому
Річ у тім, що зорі на небосхилі склалися таким чином, що у Саші Ткаченка таки ВИЙДЕ зачистити ТСН від {CENSORED}. Починайте лічити дні... В ООН не забудьте поскаржитись...
Берез-овцу с Фофудьей!
5429 дн. тому
Один з них поділився з «Українською правдою» почутим: «Ткаченко не стримував своїх емоцій і кричав на свою підлеглу. Ткаченко був незадоволений саме тим сюжетом, до якого увійшов ролик з Тимошенко «Пропало все!». Його претензії зводилися до того, що журналісти пустили в ефір технічну частину звернення прем'єра, на що начебто не мали права». Головною вимогою Ткаченка нібито було покарання всієї випускової групи ТСН, яка займалася підготовкою ефіру - аж до звільнення. На що Катеринчук відповіла, що цього робити не буде. Вона пообіцяла апелювати до власників каналу - корпорації CME. " Берез-овец, ті и теперь будешь гнать на журналистов, и вылизывать ЮТ?Кто давал указания Ткаченко уволить тсновцев?Они показали полностью "пропало все", почему на них наехали?Зачистить ТСН у вас не выйдет- это вам не прошлое лето, и не темникоисполнители слетевшие с ТВ орбиты- получите рельсовую войну прямо в БЮТ!))
Дж.К.Дж
5429 дн. тому
Андрій Шевченко додав, що... він як телевізійник «обов'язково видав би "все пропало!" в ефір. Як саме - почуття смаку і почуття міри». На думку депутата, Володимирові Павлюку варто було відстоювати свої права: «На дворі не ті часи, щоб сплавляти себе і свою команду після такого мізерного непорозуміння».Тимошенко-""Очень неприятно, что журналистская этика настолько была неадекватна, что эти черновые записи, которые ничего не значат, кроме слов "все пропало", были пущены в эфир и были показаны, как какая-то там паника, что все пропало, хотя дальнейший текст просто убрали". Из чего следует, что Шева не мудаг, а Юлия Алоизовна Шикльгруберенко гонит вовсю- это она о этике смеет говорить, после цем-цемчиков с Януковичем?
Stranger
5429 дн. тому
Ну а вообще никто и не сомневался:)
Висновку
5429 дн. тому
Заспокойся, тобi не вдасться перенацiлити з теми ролика - браво Шева, визнав, що сам використав би, на фигню Фофуд'i!:)) Нагорода тебе знайде!
Висновок
5429 дн. тому
Підтримую "Vitaliy"! Годі переводити стрілки на походження выдео. Головне - факт неетичності. Також факт, що Андрій Шевченко нічим не може зарадити Павлюку. І правильно. Навколо було і є купа журналістів-работяг, які ризикують і яким ламають руки всякі падонки, а зірка Павлюк хоче, щоб його всі кинулись захищати, бо він став жертвою цензури... Яка в біса це цензура і яка це журналістика?
Vitaliy
5429 дн. тому
??? Яка, нафіг, різниця, звідки взято відео ? Це нічого не міняє в суті події. Питання не в тому, звідки він взяв молоток, питання в тому, що вдарив ним по голові. :)))
Otar Dovzhenko
5429 дн. тому
Висновок, якщо ви краще за нас знаєте, що ми взяли, тоді здаюсь. Пошукаю в шухлядах у колег, може, знайду там золотий фіговий листик від Костицького.
Висновок
5429 дн. тому
Та взяли, і не відмовились. І ми над вами теж сміємося, як з анекдоту, як ви йорзаєте на підсмаженому стільці ))) Бо публічно відмовитися від цієї нагороди ви не можете, адже тоді це означатиме, що ви неморальні ))) Класно вас Костицький взув!
Otar Dovzhenko
5429 дн. тому
Висновок, ми нічого не брали, "нагородження" пройшло без нас. Наступного дня після церемонії нам повідомили, що ми перемогли. У нас в редакції це розцінюється як анекдот)
Otar Dovzhenko
5429 дн. тому
33amigos, йшлося ж не про те, звідки фізично взяв відео Павлюк, а про те, яким є його статус. У світі копіпейсту важливо не те, звідки взяте, а те, хто чи що є першоджерелом. Якщо цей матеріал розповсюдила прес-служба Кабміну, то його статус в принципі зовсім інший, ніж, наприклад, славнозвісного відео Добікна-Кернеса (яке теж усі показували, шкода, що не можу перевірити, чи показували ви :)))
Висновок
5429 дн. тому
Отаре, "Телекритиці" є сенс дорікати нагородою від Костицького, бо ви не відмовилися від неї. От якби були справді чесні й принципові (адже щодуху критикуєте НЕК на чім світ стоїть і даєте простір поливати НЕК брудом усім, кому заманеться), то не взяли б нагороду. А так у вас позиція "і вашим і нашим" - тому не ображайтеся на дзеркало.
33amigos
5429 дн. тому
Отар, разница есть. Особенно, исходя из того, что ВЫ говорите о том, что официальная позиция канала не отвечает действительности... Отвечает...
Otar Dovzhenko
5429 дн. тому
"Висновок", боюся, що без мене не розберетесь :) Я тут, бо робота в мене така. Про Костицького не влучили - як зазначала ТК, участь у конкурсі була для нас несподіванкою, тож дорікати нам цією "перемогою" немає сенсу. /// 33amigos, в принципі немає різниці, звідки він його взяв безпосередньо, якщо воно було поширене в кабмінівському пулі.
33amigos
5429 дн. тому
Отар, а Вы глядя в глаза Павлюку спросите, где он взял видео??? Правильный, а главное ПРАВДИВЫЙ ответ: из youtuba!!! И это правда!
Висновок
5429 дн. тому
А це знову Отар Довженко, надутий від нездутої теми про Павлюка! Яка несподіванка! Отаре, чому ви тут? А-ну мерщій за роботу - писати вдячний панегірик Костицькому за "моральну "Телекритику"! Ми з Павлюком якось і без вас розберемося...
Otar Dovzhenko
5429 дн. тому
"а это опять я", здорів був, старий друже Васю :)) вам би дуже хотілося, щоб після того, як ви когось звільнили, тема швидко здувалася. Але тема обростає цікавими подробицями - наприклад, виявляється, що ваша офіційна позиція містила інформацію, яка не відповідає дійсності. До речі, якою є відповідальність телеканалів за неправду в офіційних заявах? Когось уже звільняєте? :))
Висновок
5429 дн. тому
Щось Андрій не горить бажанням захищати Павлюка...
а это опять я
5429 дн. тому
Тема уже сдулась. Все точки поставлены. Даже Тимошенко не клюнула на разборки по поводу свободы слова и Павлюка. Все нормальные люди согласились, что Павлюка турнули правильно. Подсматривать в замочную скважину - не дело журналистов. Даже Герман сейчас не до того (глубоко и искренне сочувствую) И на тебе. Как же Телекритике упустить такой редкостный случай! Шевченко что-то опять на тему Павлюка муркнул и бегом жирненьким шрифтом Телекритика все на первую страничку вынесла! Да не раздуете вы этот огонек! Ищите другие "очаги" возгораний. Этот - мимо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду