Юлія Тимошенко: «Коли почала йти пряма трансляція, я глянула на суфлер, а там все пропало»

16 Червня 2009
27382
16 Червня 2009
09:58

Юлія Тимошенко: «Коли почала йти пряма трансляція, я глянула на суфлер, а там все пропало»

27382
Юлія Тимошенко: «Коли почала йти пряма трансляція, я глянула на суфлер, а там все пропало»

Ролик «Пропало всьо» був показаний в ефірі телеканалів через неадекватну журналістську етику, вважає прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Про це вона сказала в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє «Українська правда».

 

«Я рідко при будь-яких виступах користуюся паперами, заздалегідь підготовленими виступами, будь-якими спічами, які написані, тому що я дуже чітко знаю, що і як потрібно сказати. Як кажуть, Бог шельму мітить», - розповіла прем'єр.

 

«Я один раз послухала свою команду, свою прес-службу. Вони кажуть: слухай, ну ти така схвильована, йдеш зараз на пряме звернення до народу. Давай ми запишемо на суфлер, поставимо, щоб все ж таки були орієнтири, почитай», - сказала вона.

 

«Я упиралася тривалий час, а потім думаю - ну добре, порадили зроблю. І що ви думаєте? В той самий момент, коли включилися всі камери, коли почала йти пряма трансляція, я глянула на суфлер, а там все пропало. Ні тексту, ніяких повідомлень - пустий екран», - зазначила Тимошенко.

 

«Перше, що я могла вимовити - все пропало, на суфлері нічого немає, і мені довелося знову говорити без технічних допоміжних засобів. Як кажуть, не доля мені користуватися цими засобами», - вважає вона.

 

Водночас, Тимошенко вважає, що «завжди є певна закрита частина таких подій, коли готується запис, коли готується звернення, є якась технічна підготовка».

 

«Дуже неприємно, що журналістська етика настільки була неадекватна, що ці чорнові записи, які нічого не варті, крім слів "все пропало", були пущені в ефір і були показані, як якась там паніка, що все пропало, хоча подальший текст просто прибрали», - наголосила прем'єр.

 

«Хочеться, щоб і в політиці, і в журналістиці і серед інших професійних кіл була внутрішня культура, внутрішня етика, внутрішнє відчуття, що можна робити, що не можна, тому що не все виглядає добре», - сказала Тимошенко.

 

Нагадаємо, внаслідок демонстрації згадуваного ролика в ефірі Нового каналу було звільнено шеф-редактора новин Володимира Павлюка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27382
Читайте також
22.06.2009 15:12
Мария Старожицкая, «Профиль»
36 522
19.06.2009 17:31
Маша Томак, Іван Капсамун, «День»
21 624
19.06.2009 10:07
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
36 931
18.06.2009 11:19
Ирина Миронова, Наталья Непряхина, «Коммерсантъ»
36 828
15.06.2009 12:32
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
31 095
15.06.2009 12:25
Анна Григораш, «Українська правда»
28 497
10.03.2009 10:42
Оксана Омельченко, «Сегодня»
29 469
16.02.2009 13:26
Марина Оксенич
, Отар Довженко
31 427
28.01.2009 14:30
Маша Томак, «День»
35 161
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Темники Юли!
5430 дн. тому
Темники "о не этичности журналистов" уже есть, а вот темники функционерам:"Письмо руководителя секретариата политсовета партии Всеукраинское объединение "Батькивщина" Ярослава Федорчука с рекомендациями главам местных парторганизаций и народным депутатам для проведения соответствующих пресс-конференций. Руководители и депутаты, закрепленные за избирательными округами, должны провести в областных центрах в период с 15 по 21 июня пресс-конференции, а отчеты предоставить до 15.00 19 июня на адрес пресс-службы ВО "Батькивщина". Одним из первых такую пресс-конференцию провел глава херсонской областной парторганизации Юрий Одарченко. Авторы рекомендаций акцентируют внимание на том, что первопричиной "затянувшегося политического кризиса" является действующая Конституция, а Партия регионов, отказавшаяся ее усовершенствовать, тем самым вводит страну в очередную, более жесткую в связи с президентскими выборами фазу политического противостояния. Они отмечают необходимость убеждения слушателей и зрителей в том, что БЮТ никогда не предлагал избирать президента в парламенте. "На этой норме, которая была главным условием вхождения ее (ПР) в большую коалицию, настаивала именно Партия регионов, поскольку это означало автоматическое избрание ее лидера главой государства",– подчеркивается в документе. К письму также прилагаются информационно-аналитические материалы, которые рекомендуется использовать во время подготовок к пресс-конференциям и прямым эфирам. Особое внимание представители БЮТ должны уделить проекту новой Конституции, якобы уже разработанной блоком. Самая любопытная часть аналитической записки посвящена роли Виктора Януковича в срыве переговоров о создании большинства. "Янукович продемонстрировал свое настоящее лицо – слабого политика, который колеблется до последнего, пребывает под влиянием своих консультантов, неспособен мыслить глобально, является меркантильным, обиженным и стремящимся к реваншу,– говорится в аналитической записке БЮТ. "Лидер 'регионалов' в очередной раз публично продемонстрировал свою боязнь, даже дикий страх, который у него возникает от того, что придется брать на себя часть ответственности за ситуацию в стране", - сказано в записке.
nik
5430 дн. тому
ах, обмануть меня не трудно, я сам обманываться рад...
Зиг Хайль!
5430 дн. тому
Павлюка расстрелять, у канала забрать лицензию, всех журналистов, кто не осудил Павлюка, в концлагерь "Житомирски гранитный карьер" что принадлежит Ж.Тимошенко.ТСН расстрелять в первую очередь- исполнитель А.Ткаченко, исполнение доложить лично греппенфюреру Абдулину.
Критик
5430 дн. тому
Ну ось і розв"язка - відповідь Ганні Герман і діагноз Павлюку. А діагноз Павлюку: неадекватність. Жалко Лисенко і "Новий канал", що вони кілька років терпіли цього горе-спеціаліста начолі новин, і пожаліли його рік тому під час інсценування пограбування "Ощадбанку". Але все розставляє на свої місця Його величність час. Не пройшло і пару років, як зганьбив себе на всю країну вчитель-філолог із Луцька Володимир Павлюк, який завдячує гучній карьері на центральних телеканалах винятково Олегу Величку - пройдисвіту і сину такого ж пройдисвіта - керівника Луцького телеканалу "Аверс" Олега Величка... Не було поруч Величка - Павлюк і впав нижче плінтуса.
?
5430 дн. тому
И дамочка еще смеет говорить о этике? После того, как она год шепталась с ПРдоном Януковичем как распилить страну?Втюлить стране конституцию, о которой народ ничего не знал и не должен был знать?Геббельс позавидовал бы ее "этике"...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду