Ігор Кріль просить комітет з питань свободи слова розглянути протистояння «Інтера» та Юлії Тимошенко

29 Січня 2009
24850
29 Січня 2009
14:08

Ігор Кріль просить комітет з питань свободи слова розглянути протистояння «Інтера» та Юлії Тимошенко

24850
Ігор Кріль просить комітет з питань свободи слова розглянути протистояння «Інтера» та Юлії Тимошенко

Лідер «Єдиного Центру» Ігор Кріль вважає, що «справу тиску на канал "Інтер" з боку прем’єр-міністра» має розглянути парламентський комітет з питань свободи слова та інформації. Про це йдеться у його зверненні до голови парламентського комітету з питань свободи слова Ганни Герман, повідомляє «proUA» з посиланням на прес-службу «ЄЦ».

У зверненні нагадується, що акціонер телеканалу «Інтер» Валерій Хорошковський в інтерв‘ю інтернет-виданню «Українська правда» заявив про тиск на нього прем’єр-міністром Юлії Тимошенко з метою впливу на програмне наповнення та редакційну політику каналу. Як вважає пан Кріль, ця інформація має бути розглянута комітетом з питань свободи слова. Він також вважає, що «прем’єр-міністр має надати комітету письмові пояснення щодо обставин, викладених в інтерв‘ю одного із власників каналу».

Також політик нагадав, що інформацію про переговори щодо продажу акцій телеканалу «Інтер» Тимошенко нещодавно підтвердила і сама прем’єр-міністр.

Кріль вважає, що ця інформація має стати предметом особливого розгляду журналістських та профспілкових організацій, ЗМІ, які висвітлюють діяльність мас-медіа. До того ж, на його думку, свою позицію щодо цих фактів повинна оголосити Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, раніше колишній голова української митниці Валерій Хорошковський заявив, що gрем’єр Юлія Тимошенко вела з ним переговори з метою покупки «Інтеру» для встановлення особистого контролю над каналом.

Прем’єр заявила, що виступає за придбання телеканалу «Інтер» іноземним інвестором, та відкинула звинувачення у тиску на канал.

Раніше Тимошенко виступала з критикою на адресу керівництва каналу і відмовилася брати участь в програмі «Свобода на Інтері».

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду