detector.media
10.06.2009 17:26
Олексій Кутєпов написав заяву про звільнення з ICTV і звернувся до Комісії з журналістської етики
Олексій Кутєпов написав заяву про звільнення з ICTV і звернувся до Комісії з журналістської етики

Журналіст Олексій Кутєпов, звинувачений своїм керівництвом у непрофесійності під час розслідування, яка призвела до смерті Олександра Гончарова, написав заяву про звільнення з телеканалу ICTV. Про це пан Кутєпов повідомив «Детектор медіа».

 

«Я попросив відпустку на чотири дні без збереження заробітної плати. Мені категорично відмовили. Лише поставили перед фактом: «Або ти прямо зараз приступаєш до іншої теми (про музейні крадіжки), або звільняєшся». Працювати над іншою темою я не міг ні морально, ні фізично. Через допити в міліції я змушений постійно перебувати у Києві. Натомість керівництво запропонувало єдиний варіант отримання відпустки. Останнє речення тексту заяви має бути таким: «... з подальшим звільненням за власним бажанням». Я мусив піти на такий компроміс, хоча і не бачу об'єктивних підстав для звільнення. Я звертався до Асоціації медіаюристів, де отримав переконливі аргументи, що ICTV на сьогодні не має жодної підстави для звільнення, а лише оте моє «...за власним бажанням», яке я маю право відкликати», - розповів Олексій. Зараз він перебуває у відпустці до 23 червня і поки що не шукає нового місця роботи.

 

За його словами, після вбивства Гончарова він сподівався продовжити розслідування на телеканалі ICTV. «Тоді я і гадки не мав, що моя редакція на стільки відсторониться від мене, проявить таку байдужість до теми і все завершиться звільненням. Олександра Гончарова вбили за пісок, а не з вини журналіста. Про це чітко сказала міліція. Ще 5-го червня головний міліціонер столиці Віталій Ярема заявив, що затримано замовника вбивства. А, отже, це була чітко спланована каральна акція. Проте, я так і не почув від керівництва, які саме мої непрофесійні дії призвели до смерті людини. Мені лише озвучили небажання продовжувати співпрацю», - каже Олексій. Занепокоєний збереженням своєї репутації, він звернувся до Комісії з журналістської етики з проханням винести фаховий вердикт щодо професійності його дій під час розслідування незаконного видобутку піску на Жуковому острові.

 

ТК намагалась з'ясувати позицію телеканалу ICTV, проте у прес-службі заявили, що канал відмовляється від будь-яких коментарів щодо цієї історії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY