«Укртелеком» удвічі підняв тарифи на користування проводовим радіо

1 Червня 2009
13246
1 Червня 2009
14:15

«Укртелеком» удвічі підняв тарифи на користування проводовим радіо

13246
«Укртелеком» удвічі підняв тарифи на користування проводовим радіо

З 1 червня ВАТ «Укртелеком» удвічі підвищив тарифи на користування проводовим радіо. Як повідомляє офіційний сайт компанії, абонентна плата за користування основною радіоточкою становитиме для населення 6 грн. з ПДВ, для юридичних осіб - 9 грн. з ПДВ.

 

«Укртелеком» аргументує підвищення цін тим, що  несе суттєві витрати для обслуговування обладнання і споруд мережі проводового радіомовлення. При цьому, існуючі тарифи на користування  основною радіоточкою не покривають витрат  на надання  цієї послуги. «Тільки за 2008 рік збитки становлять 161 млн грн, за перший квартал 2009 року - 40 млн грн», - йдеться в коментарі товариства.

 

В Україні поки що відсутній  механізм компенсації збитків за надання телекомунікаційних послуг нижче їх собівартості (зокрема, Верховна Рада України 19 березня 2009 року не підтримала законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення доступу до універсальних телекомунікаційних послуг», який передбачав запровадження механізму компенсації збитків від надання загальнодоступних послуг).

 

Нагадаємо, що вперше про підняття тарифів на користування проводовим радіо «Укртелеком» оголосив восени 2008 року. З 1 жовтня тарифи зросли більш ніж у три рази - до 6 грн і 9 грн з ПДВ відповідно. Однак після протестів Антимонопольного комітету України і наради з прем'єр-міністром, яка пообіцяла створити механізм компенсації збитків, з 1 лютого абонплата знизилася удвічі - до 3 грн і 3,9 грн з ПДВ відповідно.

 

Мережею пpоводового мовлення ВАТ «Укртелеком» транслюються програми звукового мовлення Національної радiокомпанiї України, програми державних обласних i регіональних телерадiокомпанiй, районних i мiськрайонних радiоредакцiй та недержавних радiоорганiзацiй. Програми звукового мовлення транслюються з 5:30 до 00:00, технологічна перерва на всій мережі з 14:00 до 15:00.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13246
Читайте також
11.11.2009 10:40
Ирина Миронова, «Коммерсант»
17 170
28.04.2009 22:59
Мар'яна Закусило
29 081
17.04.2009 16:04
Евгения Продаева
18 243
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду