«Укртелеком» піднімає абонплату за дротове радіо

19 Жовтня 2011
7707
19 Жовтня 2011
13:50

«Укртелеком» піднімає абонплату за дротове радіо

7707
«Укртелеком» піднімає абонплату за дротове радіо

Абонентна плата за користування радіоточкою становитиме для населення 7.20  грн, для юридичних осіб - 10.80 грн. Про це повідомляється на сайті «Укртелекому».

 

Раніше плата становила 6 грн і 9 грн відповідно (старі тарифи; нові тарифи).

 

Як зазначає оператор, послуго проводового (дротового) радіо є для нього збитковою. За 2010 рік збитки становлять 73,9 млн грн, за перше півріччя 2011 року - 41,7 млн грн.

 

«До такої ситуації призводить відсутність в Україні механізму компенсації збитків за надання телекомунікаційних послуг нижче їх собівартості, що дозволило б товариству забезпечувати клієнтам якісні послуги. Через це компанія змушена переглядати тарифи, аби хоча б частково наблизити їх до собівартості, для збереження можливості мільйонам абонентів «Укртелекому» й надалі користуватися послугами проводового радіомовлення, - зазначається у повідомленні. - Компанія розуміє наскільки важливими є послуги проводового радіомовлення для певної категорії населення країни і тому продовжує на всій території країни надавати ці послуги, незважаючи на їх збитковість протягом багатьох років».

 

Нагадаємо, у квітні нові власники «Укртелекому» - австрійська компанія EPIC - заявили про свій намір відмовитися від надання збиткових послуг, серед яких - проводове радіо.

 

Потім голова правління ПАТ «Укртелеком» Георгій Дзекон під час прес-конференції 10 серпня запевнив, що компанія не відмовиться від проводового радіо - шукатиме шляхів виведення його на беззбитковість.

 

Мережа проводового радіо, що входить до структури «Укртелекому», охоплює понад 18 тис. населених пунктів і обслуговує 2,4 млн користувачів (у 1991 році в країні було 19 млн радіоточок). У мережі транслюються програми Національної радіокомпанії України, а також державних обласних і регіональних ТРК, районних комунальних радіоредакцій і недержавних радіоорганізацій. Мережа також існує для оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7707
Теги:
Читайте також
03.03.2010 18:43
Данута Костура, «Українська правда»
1 655
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4575 дн. тому
Идеотизм! По этому радио одна херня и всего 1 канал. Лучше купить за 30 грн ФМ радио с огромным количеством волн. Аферисты. Такое "радио" нужно только в сёлах, в которых нет ФМ-покрытия!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду