НРКУ: Ріст тарифів призведе до скорочення абонентів дротового радіо

2 Листопада 2011
7135
2 Листопада 2011
14:46

НРКУ: Ріст тарифів призведе до скорочення абонентів дротового радіо

7135
НРКУ: Ріст тарифів призведе до скорочення абонентів дротового радіо

Генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов вважає, що чергове підвищення тарифів на дротове (проводові) радіо може призвести до скорочення кількості абонентів. Про це повідомляє прес-служба НРКУ.

 

 «Ситуація проста у своїй складності. Є Національна радіокомпанія України, 1 канал, і є засіб доставки - старий засіб. Але він є. І він заходив у кожну домівку. У 90-х роках у нас було 19 мільйонів абонентів, рік поточний - 2 з половиною мільйони. І це результат неабияких зусиль "Укртелекому". Нинішнє рішення - це шлях в нікуди. Ще одне підняття, ще одне підняття - і тоді оператор послуги "Укртелеком" лише констатуватиме: абонентів більше немає. Через те для Українського радіо це - значною мірою, доленосне питання. І не все можна вимірювати грошима. Хоча, звичайно, зважати на це треба», - коментує генеральний директор НРКУ.

 

Нагадаємо, з 1 листопада «Укртелеком» підвищив тарифи за користування проводовим радіо. Відтепер населення та бюджетні організації сплачуватимуть по 7,20 грн на місяць,  юридичні особи - по 10,80 грн. Як пояснив оператор, послуго проводового (дротового) радіо є для нього збитковою. За 2010 рік збитки становлять 73,9 млн грн, за перше півріччя 2011 року - 41,7 млн грн.

 

«До такої ситуації призводить відсутність в Україні механізму компенсації збитків за надання телекомунікаційних послуг нижче їх собівартості, що дозволило б товариству забезпечувати клієнтам якісні послуги. Через це компанія змушена переглядати тарифи, аби хоча б частково наблизити їх до собівартості, для збереження можливості мільйонам абонентів «Укртелекому» й надалі користуватися послугами проводового радіомовлення, - зазначалося у повідомленні «Укртелекому». - Компанія розуміє наскільки важливими є послуги проводового радіомовлення для певної категорії населення країни і тому продовжує на всій території країни надавати ці послуги, незважаючи на їх збитковість протягом багатьох років».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7135
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду