«Укртелеком» хоче відмовитися від проводового радіо

20 Квітня 2011
17334
20 Квітня 2011
12:23

«Укртелеком» хоче відмовитися від проводового радіо

17334
«Укртелеком» хоче відмовитися від проводового радіо

«Укртелеком» хоче відмовитися від надання збиткових послуг, серед яких - проводове радіо. Про це пише газета «Коммерсантъ».

 

Як заявив 19 квітня керуючий партнер австрійської компанії EPIC (покупця «Укртелекому») Пітер Гольдшайдер, близько 1 млрд грн «Укртелеком» розраховує зекономити, відмовившись від надання збиткових послуг - місцевої телефонії, проводового радіо і телеграфу. «Як приватна компанія ми не можемо собі дозволити надавати послуги нижче собівартості. Уряд не може змушувати нас надавати збиткові послуги за державними тарифами і не компенсувати втрати», - заявив він.

 

Також «Укртелеком» уже розпочав масштабні скорочення персоналу.

 

Як писала ТК, доходи від надання послуг проводового мовлення за минулий рік становили 201,6 млн гривень (у тому числі 166,7 млн - за надання послуг населенню).

 

Мережею проводового радіо «Укртелекому» мовлять три канали Національної радіокомпанії України, а також регіональні державні ТРК і місцеві радіокомпанії. Ця мережа також існує для оповіщення населення про надзвичайні ситуації. За останніми даними, кількість радіоточок в Україні становить 2,7 млн і продовжує скорочуватися (у 1991 році було 19 млн радіоточок).

 

Заява EPIC суперечить умовам приватизації «Укртелекому», відзначає «Коммерсантъ». Зокрема, покупець зобов'язаний забезпечити надання послуг зв'язку в сільській місцевості і віддалених населених пунктах. Також покупець «Укртелекому» зобов'язувався зберегти штат компанії протягом півроку.

 

Державний регулятор, Національна комісія з питань регулювання зв'язку, розглядає ідею створення Фонду універсальних послуг для компенсації витрат «Укртелекому» на місцеву телефонію і надання послуг інтернет-доступу в селах і віддалених населених пунктах. Що ж до проводового мовлення, то про його державну підтримку наразі нічого не відомо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17334
Читайте також
03.03.2010 18:43
Данута Костура, «Українська правда»
1 655
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
4755 дн. тому
Григорій стопудово правий!!! Пітер Гольдшайдер - вам це треба?
Григорій
4755 дн. тому
Відповідно до п.3 розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2010 року № 1948-р "Про погодження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком", покупець зобов'язаний забезпечити продовження діяльності з надання телекомунікаційних послуг, зокрема, і послуг проводового мовлення. А не виконуватиме взяті зобов'язання - буде те, що зробили з "Криворіжсталлю"!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду