TMG не заперечує право Юрія Свірка на пошук інвесторів для «Обзора»

25 Грудня 2008
13259
25 Грудня 2008
17:31

TMG не заперечує право Юрія Свірка на пошук інвесторів для «Обзора»

13259
TMG не заперечує право Юрія Свірка на пошук інвесторів для «Обзора»
Telegraaf Media Group не заперечує проти намірів головного редактора газети «Обзор» Юрія Свірка знайти нового інвестора для продовження випуску газети, про закриття якої було оголошено 24 грудня.
 
Про «Детектор медіа» сказала генеральний директор холдингу Telegraaf Media Group Ukraine Йоша Зійлстра. «Ми не змогли знайти нового власника для Обзора” і вирішили офіційно припинити її роботу. Втім, якщо з'явиться компанія, зацікавлена в цій газеті, то їй треба буде контактувати із Telegraaf з питань придбання. Право знайти таку компанію є і в Юрія Свірка», – зауважила вона. Також пані Зійлстра повідомила, що Telegraaf поки ще сподівається знайти покупців для своїх інших продуктів – таких, як журнали What's On, Domus Design та низки веб-сайтів – тому їхня робота поки не припиняється.
 
Водночас 25 грудня співробітники «Обзора» провели загальні збори трудового колективу редакції. У зборах узяли участь 20 співробітників (21-й наразі перебуває у відпустці). Учасники зборів проголосували за обрання головним редактором газети «Обзор» Юрія Свірка (15 голосів «за») та надання йому повноважень представляти редакцію у відносинах із засновником та розробити статут редакції. Також редакція вимагає ввести Юрія Свірка і ще двох колег до складу ліквідаційної комісії ТОВ «Телеграаф Ньюз Медіа» і вимагає надати трудовому колективу завірені копії кадрових наказів та довідки про зарплату за 2008 рік (по місяцях).
 
Водночас трудовий колектив не підтримав ідею Юрія Свірка ввести редакцію до числа співзасновників газети, що має бути засвідчено в реєстраційних документах видання на підставі ст. 7 закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні». Передбачалося, що у випадку небажання ТОВ «Телеграаф Ньюз Медіа» надалі бути засновником або разом з редакцією співзасновником газети «Обзор», її видавцем та розповсюджувачем, єдиним засновником, видавцем та розповсюджувачем мала виступати редакція.
 
Нагадаємо, що 24 грудня інвестори газети «Обзор» оголосили трудовому колективу рішення про закриття проекту. Незважаючи на це, Юрій Свірко сподівається знайти покупців для газети.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13259
Читайте також
30.03.2009 11:26
Нина Краснова, «Комментарии»
13 292
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Выводы
5601 дн. тому
1. Голандцев затаскают по судам! 2. Обзор сдают за бесценок (за спасибо фактически), да вот у багатеев легкие деньги закончились, не до газеток
Максим
5602 дн. тому
2ы: Что-то имеете против профсоюзов? Помнится, в "і" был профсоюз: инвесторы зажали деньги - коллектив пообещал забастовку - деньги дали. Не стало профсоюза - и задержка по зарплате пошла.
serg-училке
5602 дн. тому
Для Свирко "Обзор" лишь инструмент удовлетворения своих РАЗДУТЫХ амбиций. И все. Точка. "Речь идет не о об очередном сайте, перепечатывающем чужие новости, а о создании ньюсмейкера - сколотить коррсеть по типу Интерфакса, УНИАНА, PROua, российского РИА Новости и т.д. 3) Сделать "Обзор" узнаваемым и потом на базе высокого рейтинга в Интернете вернуть его в "бумагу"."--НУ ДО ЧЕГО НАИВНЫЕ ЛЮДИ.
УЧИЛКА
5602 дн. тому
Почитала блог Свирко на "УП" и самое главное обсуждения к нему. Боже, как много людей ненанавидит главного редактора "Обзора". Хотя, чувствуется, что это глубоко личное и возможно, за разными именами в форуме скрываются одни и те же недоброжелатели. Теперь по сути. 1) Нет ли у Юрия Свирко идеи сохранить "Обзор" (до появления "бумажного" спонсора) в Интернете? Это стоит гораздо дешевле. 2) Речь идет не о об очередном сайте, перепечатывающем чужие новости, а о создании ньюсмейкера - сколотить коррсеть по типу Интерфакса, УНИАНА, PROua, российского РИА Новости и т.д. 3) Сделать "Обзор" узнаваемым и потом на базе высокого рейтинга в Интернете вернуть его в "бумагу".
Богдан
5603 дн. тому
Начало конца положено)) вместо того, чтобы меньше трындеть, деньги бы искали. А пока собрания, протоколы, приняли - установили.
ы
5603 дн. тому
дорвался.... при первой же возможности устроил профсоюз. вот же натура, а.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду