Верховний Cуд задовольнив скаргу Юрія Свірка проти Reuters

27 Травня 2009
23144
27 Травня 2009
16:32

Верховний Cуд задовольнив скаргу Юрія Свірка проти Reuters

23144
Верховний Cуд задовольнив скаргу Юрія Свірка проти Reuters

Верховний Cуд України задовольнив скаргу Юрія Свірка і направив справу проти  інформаційного агентства Reuters на повторний розгляд до Апеляційного суду. Про це «Детектор медіа» повідомив сам пан Свірко. 

 

Нагадаємо, справа Юрія Свірка проти  ІА Reuters та київського бюро агентства щодо поновлення на роботі слухається у суді вже майже 12 років. «Мене звільнили 12 червня 1997 рок, у коли  я був в офіційному відрядженні у місті Бресті як кореспондент  Reuters у Мінську. Мене звільнили телефонним дзвінком із Москви,  просто виставили на вулицю, хоча й заплатили дві зарплатні - 450 доларів», - зазначає він. Спершу пан Свірко звернувся до московського суду, але згодом справу перенесли до Києва.

 

15 лютого 2008 року Шевченківський районний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову, а 13 травня цього ж року Апеляційний суд міста Києва залишив це рішення в силі. Сьогодні Верховний Суд скасував ухвалу Апеляційного суду від 13 травня 2008 року і скерував справу на повторний розгляд.

 

«Я вважаю це перемогою, оскільки  не кожна касаційна скарга доходить до розгляду в суді,  більшості відмовляють за відсутністю підстав для касаційного провадження», - зазначає Юрій Свірко. За його словами, за два тижні  має з'явитись повне рішення Верховного Суду, а вже у червні або липні відбудеться повторне слухання. ТК звернулась до центрального офісу Reuters і сподівається на коментар. 

 

Нагадаємо, 26 травня Шевченківський  суд міста Києва поновив Юрія Свірка на посаді виконувача обов'язків головного редактора газети «Экономические известия». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23144
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
С уважением, Пердынский
5453 дн. тому
Юра! Ты ЧЕМПИОН!!! До меня дошли проверенные слухи, Юлька распорядилась отлить переходящий кубок "За видатні досягнення журналістів у боротьбі з корумпованим оточенням" Ты будешь первым обладателем серебряного кубка с золотой каемочкой. ДАВИ ИХ, ГАДОВ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду