Олена Громницька, Юрій Свірко та Роман Скрипін спростовують заяву Казбека Бектурсунова про те, що вони «обивали пороги мэрии»

31 Березня 2008
8361
31 Березня 2008
17:06

Олена Громницька, Юрій Свірко та Роман Скрипін спростовують заяву Казбека Бектурсунова про те, що вони «обивали пороги мэрии»

8361
Олена Громницька, Юрій Свірко та Роман Скрипін спростовують заяву Казбека Бектурсунова про те, що вони «обивали пороги мэрии»
31 березня у ході інтернет-конференції на сайті газети «Хрещатик» радник Київського міського голови з питань свободи слова Казбек Бектурсунов заявив, що низка медіа-менеджерів звертались до київської міської влади з проханням узяти їх на роботу у Київський медіахолдинг.
 
«Многие перешли из "Коммерсанта", поскольку у нас веселей и интереснее нынче, многие просто пришли с рынка. Я тут впервые признаюсь, что очень многие нынешние топ-менеджеры СМИ обивали пороги мэрии за последние полгода. Например, Роман Скрипин был там замечен, начальник Андрей Гоголев, Алена Громницкая, Игорь Шувалов, Юрий Свирко. Мы их не взяли по тем или иным причинам) Взяли и берем молодых и толковых. Подключайтесь», - наголосив пан Бектурсунов.
 
Частина осіб, перелічених Казбеком Бектурсуновим, заперечують той факт, що переговори з київською владою щодо роботи в об’єднанні муніципальних медіа відбулись за їхньою ініціативою.
 
Зокрема, головний редактор журналу «Профиль Украина» Олена Громницька наголосила на тому, що її «неодноразово і дуже наполегливо» запрошували на роботу до КМХ. «Одного разу я прийшла на співбесіду з паном Денисом Бассом. Ми обговорили фінансові умови (пропозиція була доволі серйозна), після чого відбулась співбесіда з мером Леонідом Черновецьким. З першого ж речення, яке я почула від пана Черновецького, мені стало ясно, що це за людина. Я відразу ж відмовилась. Потім мені кілька разів пропонували відновити переговори, але я категорично відмовилась, незважаючи на заманливі фінансові пропозиції. Тому що те, що сповідують у надрах київської мерії, не відповідає моїм життєвим принципам», - розповіла Олена Громницька. Вона також зазначила, що більшість її колег, яких запрошували до співпраці з об’єднанням муніципальних медіа, не лише не погодились, але й категорично відмовились співпрацювати з командою Черновецького.
 
«Вони самі пропонують, шукають, намагаються організувати зустріч, погоджуються на всі умови, які висувають кандидати. Але потім кандидати коректно відмовляються», - розповіла пані Громницька. На її думку, скандальні заяви Казбека Бектурсунова пов’язані з тим, що «добігає кінця його контракт із київським мером». «Він намагається довести свою придатність. Я абсолютно переконана, що він лише намагається захистити своє вже втрачене реноме в українському піар-середовищі», - каже головний редактор журналу «Профиль».
 
Головний редактор газети «Экономические известия» Юрій Свірко повідомив, що до нього звернувся Денис Басс із пропозицією очолити «Українську столицю». «Розмова була досить дивна. Наскільки я розумію, вони шукали нового керівника медіахолдингу. Я сказав, що очолюю «Экономические известия», і це взагалі не до порівняння з «Українською столицею». Басс запропонував мені подумати, не називаючи ні умов, ні зарплатні. Це була абсолютно неконкретна розмова», - сказав він. За словами Юрія Свірка, до мерії він не ходив і на роботу не просився. «Я поки що не встиг з’ясувати в Казбека, що він мав на увазі, говорячи, що я “оббивав пороги київської мерії”. Я справді там був. Уперше, коли з ініціативи Казбека пан Черновецький вручав мені якусь почесну грамоту мерії з нагоди Дня журналіста… Але я нічого не просив, і ні вона мені, ні я їй нічого не винен», - сказав він.
 
«Казбек Бектурсунов чув дзвін і не знає, де він, - сказав «ТК» голова Незалежної медіа-профспілки України Роман Скрипін. – Мене запрошували до Київського медіахолдингу, і я мав розмову з заступником голови КМДА Денисом Бассом. Але він не зміг дати відповідь на моє запитання про мету створення цього медіахолдингу. Тоді я зрозумів, що мені це не підходить. Я не хочу цілувати Черновецького холодними губами в зад».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8361
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
juice
5874 дн. тому
Ну на самом деле в период либо становления, либо напряженного ожидания {CENSORED} всегда нужны. Поэтому, видимо, вас, Юра, и приглашали.... Просто на конкурсе {CENSORED} вы бы все равно заняли бы 2-е место.... Потому что вы - {CENSORED} :)))
Свирко -- Богдану
5875 дн. тому
Ага, пальто забыл в "Хрещатике", еще я главредом "Вечернего Киева" стал, а также просился у Басса в "Украинскую столицу". Может, расскажете, откуда я "ходил на собеседования до "Экономических известий""? Наверное, из Ъ во главе с Казбеком и ходил к Казбеку в КМХ.
Богдан
5875 дн. тому
Кстати насчет Басса чистая правда. Он давно хочет Казбека отжать, поскольку тот неуправляем для него. Тот еще жук:)) Дело в том, что за потенциальной приватизацией Киевхолдинга как раз Басс и стоит.
Богдан
5875 дн. тому
Это еще раз говорит о том, что Казбек профи высочайшего полета. Заставить своих оппонентов отреагировать на реплику со своего же чата в своей же газете и отбить желание у любых конкурентов на его пост ходить на "собеседования". Я не друг Казбека (денег мне тоже должен, как и половине Киева:), но работа чистая конечно. Это стоит признать. Насчет, Свирко, то не смеши народ. Ты даже пальто свое забыл в кабинете главреда "Хрещатика", когда ходил на собеседования до "Экономических известий". Эту забавную историю вся редакция "Хрещатика" знает))
Oleg
5875 дн. тому
Дивно, чому така реакція "ТК" на Олєнєвода. Він повний ку-ку, а йому така реклама
Тима
5875 дн. тому
Казбек. Go home в свой аул.
Савик
5875 дн. тому
Я тоже ничего не ообивал. Мои холодные губы для другого пригодятся.
rlk
5876 дн. тому
не хочу ніяким чином образити олену громницьку, але невже обов*язково особисто говорити з черновецьким, щоб зрозуміти, що це за людина. ні, я все розумію щодо переговорів по роботі - працювати можна де завгодно і нічого поганого в тому немає, щоб працювати, наприклад, на черновецького, януковича чи тимошенко. але сама фраза про перше речення, після якого все стало зрозуміло збиває мене з пантелику. ну ж невже до цього не було ясно? : ))
До речі
5876 дн. тому
Завтра 1 квітня. Річниця мого матеріалу "Концептуалізація медіаресурсу, або Як стати найголовнішим у Києві редактором" http://telekritika.kiev.ua/articles/174/0/8953/svirko_kyiv/ Закінчувався він так: Прошу розглядати цей матеріал як «заяву про участь у конкурсі». Заповнену особову картку та два фото 4х6 принесу сам на Басейну, ?-а-102 – до управління кадрової роботи і нагород КМДА. Може нагороду відразу дадуть? Копії паспорта й документів про освіту маю, а «концепцію розвитку (в письмову вигляді) друкованого комунального засобу масової інформації» подам теж. І хоча ці рядки пишуться 1 квітня, треба ставитися до моєї участі в конкурсі дуже серйозно. Адже про цю участь я напишу для «Телекритики» після оголошення переможців конкурсу (хе-хе-хе). Якщо Казбек або "Телекритика" попросять, то напишу без цього оголошення.
Свірко -- колезі
5876 дн. тому
Було весело. Грамоту мені (і не тільки мені) вручав не Ч., а Басс. Проте Черновецький підійшов до мене. Я попросив про інтерв'ю. Він погодився, але в дуже дивний спосіб: "Да, конечно, побеседуем. Мне очень нравится ваш канал "Интер". А ви кажете -- Фірташ, Хорошковський... Канал мій!!! :-)
Галага
5876 дн. тому
И чем Казбек берет наивных тетинек? То у Притулы пасся, пока ее ж не обкакал, теперь Лигачева этот вымпел подхватила.
колега-молега
5876 дн. тому
вот смехота. какой-то гани-гусейн человек-бассейн что-то булькнул на никем не читаемой газетке и телекритика всех комменетировать подбила! вам пресслужба казика доплачивает, или шо? телекритика, фу
колега - Свірку
5876 дн. тому
а не гидко було отримувати гармоту? ФУУУУУ. Я не пішла.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду