detector.media
25.12.2008 17:31
TMG не заперечує право Юрія Свірка на пошук інвесторів для «Обзора»
Telegraaf Media Group не заперечує проти намірів головного редактора газети «Обзор» Юрія Свірка знайти нового інвестора для продовження випуску газети, про закриття якої було оголошено 24 грудня.
 
Про «Детектор медіа» сказала генеральний директор холдингу Telegraaf Media Group Ukraine Йоша Зійлстра. «Ми не змогли знайти нового власника для Обзора” і вирішили офіційно припинити її роботу. Втім, якщо з'явиться компанія, зацікавлена в цій газеті, то їй треба буде контактувати із Telegraaf з питань придбання. Право знайти таку компанію є і в Юрія Свірка», – зауважила вона. Також пані Зійлстра повідомила, що Telegraaf поки ще сподівається знайти покупців для своїх інших продуктів – таких, як журнали What's On, Domus Design та низки веб-сайтів – тому їхня робота поки не припиняється.
 
Водночас 25 грудня співробітники «Обзора» провели загальні збори трудового колективу редакції. У зборах узяли участь 20 співробітників (21-й наразі перебуває у відпустці). Учасники зборів проголосували за обрання головним редактором газети «Обзор» Юрія Свірка (15 голосів «за») та надання йому повноважень представляти редакцію у відносинах із засновником та розробити статут редакції. Також редакція вимагає ввести Юрія Свірка і ще двох колег до складу ліквідаційної комісії ТОВ «Телеграаф Ньюз Медіа» і вимагає надати трудовому колективу завірені копії кадрових наказів та довідки про зарплату за 2008 рік (по місяцях).
 
Водночас трудовий колектив не підтримав ідею Юрія Свірка ввести редакцію до числа співзасновників газети, що має бути засвідчено в реєстраційних документах видання на підставі ст. 7 закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні». Передбачалося, що у випадку небажання ТОВ «Телеграаф Ньюз Медіа» надалі бути засновником або разом з редакцією співзасновником газети «Обзор», її видавцем та розповсюджувачем, єдиним засновником, видавцем та розповсюджувачем мала виступати редакція.
 
Нагадаємо, що 24 грудня інвестори газети «Обзор» оголосили трудовому колективу рішення про закриття проекту. Незважаючи на це, Юрій Свірко сподівається знайти покупців для газети.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY