Листопадовий лідер Рівного за кількістю «джинси» - «Рівне вечірнє», найбільший замовник «джинси» – штаб кандидата в мери Юрія Собчука

25 Грудня 2008
10600
25 Грудня 2008
14:24

Листопадовий лідер Рівного за кількістю «джинси» - «Рівне вечірнє», найбільший замовник «джинси» – штаб кандидата в мери Юрія Собчука

10600
Листопадовий лідер Рівного за кількістю «джинси»  - «Рівне вечірнє», найбільший замовник «джинси» – штаб кандидата в мери Юрія Собчука
Згідно із результатами моніторингу рівненської преси за листопад 2008 року, місцевий «джинсовий» лідер – «Рівне вечірнє», найбільший замовник «джинси» – штаб кандидата в мери Юрія Собчука, повідомляє Інститут масової інформації.
 
Найбільше матеріалів «джинсового» характеру опубліковано у газетах «Рівне вечірнє», «ОГО» та «Рівне ракурс». Загалом виявлено 173 таких матеріалів.
 
Висновки зроблено за результатами моніторингу публікацій у 8 друкованих виданнях Рівненщини, що його здійснила громадська організація «Інформаційне агентство Рівнеінформ» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
 
Зі 173 матеріалів, де експерти зафіксували явні порушення стандартів актуальності, значущості та збалансованості, 27 стосувалися Юрія Собчука, 20 – його конкурента на виборах Володимира Хомка, 19 - ще одного кандидата в мери Рівного Миколи Сороки.
 
Серед політичних партій та блоків, які розглядаються як потенційні замовники сумнівних матеріалів, лідирує БЮТ (13 матеріалів). 7 замовних матеріалів замовлено банками («Надра» - 4, «Аваль» -1, Приватбанк -1, Промінвестбанк-1).
 
До комерційної «джинси» експерти віднесли 44 матеріали, до політичної – 129 матеріалів.
 
Володимир Торбіч, головний редактор ІА Рівненське агентство журналістських розслідувань, так коментує результати дослідження:
 
– Безумовно позитивні зрушення після моніторингу рівненських друкованих ЗМІ у жовтні відбулись у газетах ВД «ОГО». Так, у «Рівненській газеті» та тижневику «ОГО» вже із середини листопада позначки політичної реклами із умовних міліметрових квадратиків переросли в напис «політична реклама». В останньому перед виборами мера номері вся політична реклама маркувалась відповідним написом.
 
Найстаріша незалежна газета Рівного «Рівне вечірнє» й надалі продовжує зловживати довірою своїх читачів, публікуючи найбільше немаркованої реклами.
 
Попри те, що газета «ОГО» помітила свою політичну рекламу відповідним написом, комерційна джинса залишилась у цій газеті на тому ж рівні, що й минулого місяця.
 
Богдана Стельмах, заступник голови правління Волинського прес-клубу зазначає, що картина в результаті дослідження постала невтішна. Експерт припускає, що це повязано із низькими професійними стандартами регіорнальної журналістики.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10600
Читайте також
26.11.2008 11:39
Валентина Одарченко, «Радіо Свобода»
17 357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду