Напередодні виборів мера у Рівному зріє «джинсовий» скандал

26 Листопада 2008
18927
26 Листопада 2008
14:55

Напередодні виборів мера у Рівному зріє «джинсовий» скандал

18927
Напередодні виборів мера у Рівному зріє «джинсовий» скандал
Передвиборна боротьба за крісло міського голови Рівного, як уже повідомляла «Детектор медіа», призвела до зростання кількості замовних матеріалів у місцевій пресі. 26 листопада на адресу «ТК» надійшло повідомлення від журналістів телеканалу «Рівне 1», які побажали залишитись неназваними; вони стверджують, що їхнє керівництво змушує їх розміщувати у випусках новин приховану рекламу кандидата у мери Володимира Хомка. На доведення своїх слів журналісти надали розшифрування новин каналу.
 
Голова осередку Незалежної медіа-профспілки України в Рівному Сергій Штурхецький підтвердив, що «Рівне 1» всіма можливими засобами підтримує кандидата на міського голову Рівного Володимира Хомка. «Особливо це видно в новинах. Спочатку вони так само робили стосовно Сергія Васильчука. А тепер щодо Хомка, тому що цього ніби позапартійного кандидата тепер підтримує сам губернатор і «Наша Україна»», – зазначив він. За словами Сергія Штурхецького, серед місцевих журналістів зріє невдоволення тим, що їх змушують розміщувати джинсу на користь одного з 24-х кандидатів у мери в Рівному. Вибори відбудуться 30 листопада.
 
Віталій Голубєв, заступник директора з інформаційної політики ТРК «Рівне 1» заперечує розміщення в новинах прихованої реклами одного з кандидатів.

 «Наш телеканал приділяє висвітленню виборів міського голови Рівного багато ефірного часу і робить це в різних форматах, зокрема у форматі теледебатів, проведених днями, до речі, за рахунок телеканалу. Перебіг виборчого процесу знаходить своє відображення і в новинах. Наші підходи до кандидатів – рівні. Натомість запропоновані вам фрагменти випусків новин різних днів скомпоновані таким чином, що може скластись враження, ніби висвітлюється лише один кандидат, Володимир Хомко. Це наштовхує на думку, що в даному випадку має місце звичайна боротьба виборчих штабів з намаганням вплутати в неї незалежний телеканал. Телекомпанія «Рівне 1» не братиме участі в цих політичних розбірках», - сказав «Детектор медіа» Віталій Голубєв.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18927
Читайте також
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Linda
5632 дн. тому
Знаєте, з одного боку, жаль журналістів Рівне-1: "їхнє керівництво змушує їх розміщувати у випусках новин приховану рекламу кандидата у мери Володимира Хомка..." Керівництво змушує... А вони мовчать. Мовчать і з'їдають, окрім себе, ще й один одного (!). Бо Данилов та іже подобні створили для них ситуацію джунглів - виживає сильніший. От вони і чубляться, наступаючи на горло один одному, а пошепки ще й нарікаючи на Царька-бога. Так от. З другого боку, аж ніяк не жаль цих журналістів! Бо якби вони захотіли б, то зібралися в команду і бодай раз заблокували б вихід новин в ефір, отоді б справді покаазали б, що не бидло. А так... Не в Данилову проблема в даному випадку. В журналістах.
Ольга
5632 дн. тому
Справедливий, не зрозуміла. А до чого тут Сорока і його юнці? Він же, наскільки знаю, не медіа-магнат, щоб замість хоромів віддавати гроші на зарплати журналістам
Ольга
5632 дн. тому
До речі, питання про журналістські зарплати варто підняти і в "Телкритиці"
Я
5632 дн. тому
А хто такий чи така СОРОКА?
Володимир
5632 дн. тому
Вся проблема у тому, що за джинсу журналісти грошей не отримують, ці гроші отримує канал, а журналісти - свою зарплату і якщо 300 доларів, то це, повірте, за щастя. Я про "Рівне 1"
СПРАВЕДЛИВИЙ
5632 дн. тому
ПРОЧИТАЄШ ПРО НЬОГО -АНГЕЛ. ЦІКАВО -КУДИ ПРОКУРАТУРА ДИВИТЬСЯ ВЗЯТЬ ПАРУ ТАКИХ ЗА {CENSORED} -І НЕ БУДЕ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ЗАРПЛАТІ А ТО ЦЕЙ БІДНЯК ХОРОМИ ТАКІ ВИБУДУВАВ У РІВНОМУ І НА ЖИТОМИРЩИНІ -МІЛЬЯРДЕРИ В США ТАКИХ НЕМАЮТЬ
СПРАВЕДЛИВИЙ
5632 дн. тому
А ЩЕ ПРО СОРОКУ -НА КОЖНІЙ ВУЛИЦІ В РІВНОМУ -ЮНЦІ КРИМІНАЛЬНОЇ ЗОВНІШНОСТІ ПРОБУЮТЬ ВСУЧИТИ ЯКУСЬ РЕКЛАМУ ПРО НЬОГО ВОБЩЕ -БІДНЯК ІЗ БІДНЯКІВ
Ольга
5632 дн. тому
Да, а ще у двох рівненських газетах - "Провінційці" та "Рівне-ракурс" - взагалі зарплату виплачують із затримками у місяць-два, а то й три. Як же журналістам обійтися без джинси?
Я
5632 дн. тому
Мені байдуже, що писати - джинсу чи не джинсу, коли мені за це платять гроші. У регіональних журналістів - настільки низькі зарплати, що написання замовних матеріалів - єдиний спосіб вижити. Чи можна їх судити, якщо місяць їхньої роботи роботодавці оплачують у 200-300 доларів? А їм теж потрібно годувати сім'ї. Чи ви вважаєте, що буде краще, коли всі журналісти підуть торгувати на базар? Я вважаю, що краще хай пишуть і показують розумну джинсу (розумний виборець її відрізнить і без позначок).
Артем
5632 дн. тому
Я так понял, у журналистов "Ровно 1" дофига свободного времени - то они с танцами борются на плюсах, то против джинсы. И наверняка в рабочее время, на оборудовании телекомпании. Наверное их кризис еще не коснулся... Или твердая рука менеджмента.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду