«Джинсові лідери» рівненської преси – «Рівне вечірнє» і «ОГО»

25 Листопада 2008
18739
25 Листопада 2008
13:08

«Джинсові лідери» рівненської преси – «Рівне вечірнє» і «ОГО»

18739
«Джинсові лідери» рівненської преси – «Рівне вечірнє» і «ОГО»
Найбільше політичних замовних матеріалів на Рівненщині розміщує газета «Рівне вечірнє», комерційних – тижневик «ОГО»; комерційну джинсу найбільше купують місцеві підприємці та підприємства, а також страхові компанії, політичну – місцеві кандидати в мери та БЮТ. Такими є результати моніторингу замовних публікацій, проведеного ІА «Рівнеінформ» на замовлення Фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні в межах проекту «Підвищення стандартів журналістської етики на Рівненщині та Волині», повідомляє ІМІ.
 
У моніторингу брали участь медіа-тренер Інституту розвитку регіональної преси Катерина Іванова, головний редактор луцької газети «Всім» Олександр Краєвський та головний редактор ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань» Володимир Торбіч.
 
Загалом у 8 газетаї було виявлено 126 матеріалів, які можна віднести до політичної джинси, зовсім без маркування, та 56 – із умовним маркуванням; 124 комерційні замовні матеріали без маркування та 19 – з умовним маркуванням.
 
41 матеріал було замовлено на користь БЮТ, 17 – НУ-НС та партії «Єдиний центр», 13 – Блоку Литвина, 4 – Юрія Луценка, по 2 – Партії регіонів та Блоку Черновецького, 102 – різних кандидатів на посаду мера Рівного.
 
У газеті «Рівне вечірнє» було виявлено 71 замовний матеріал, тижневику «ОГО» - 87.  Докладні результати моніторингу дивіться тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18739
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Я
5632 дн. тому
Мені байдуже, що писати - джинсу чи не джинсу, коли мені за це платять гроші. У регіональних журналістів - настільки низькі зарплати, що написання замовних матеріалів - єдиний спосіб вижити. Чи можна їх судити, якщо місяць їхньої роботи роботодавці оплачують у 200-300 доларів? А їм теж потрібно годувати сім'ї. Чи ви вважаєте, що буде краще, коли всі журналісти підуть торгувати на базар? Я вважаю, що краще хай пишуть і показують розумну джинсу (розумний виборець її відрізнить і без позначок).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду