Провідним замовником джинси у Запоріжжі у грудні була Партія регіонів

19 Січня 2009
8373
19 Січня 2009
15:54

Провідним замовником джинси у Запоріжжі у грудні була Партія регіонів

8373
Провідним замовником джинси у Запоріжжі  у грудні була Партія регіонів
Газета «Суббота плюс» у Запоріжжі продовжує лідирувати за кількістю джинсових матеріалів, повідомляє Інститут масової інформації.
 
Про це свідчать результати моніторингу, здійсненого Центром підтримки демократичних журналістських ініціатив. Моніторинг проводили з 1-го до 30 грудня. Експерти оцінювали сумнівні публікації у 5 виданнях Запоріжжя.
 
Із 16 матеріалів, відібраних під час моніторингу, де експерти одноголосно зафіксували явні порушення, переможцем є Партія регіонів (6 публікацій).
 
Найбільше інформації без відповідного маркування розмістили: «Cуббота плюс» – 8 матеріалів, «Наше время-плюс» – 4, МИГ – 2, «Истеблишмент» – 2.
 
У щоденнику «Запорізька правда» «джинси» не виявлено.
 
Експерт Анна Курнацька зазначає, що більшість замовних публікацій -  проплачені матеріали політичних партій.
 
Олег Богуславський, директор Центру підтримки демократичних журналістських ініціатив, зауважує: «Промовистим є той факт, що редакція тижневика МИГ із грудня запровадила чітке маркування рекламних рубрик та матеріалів, тим самим практично вийшовши з переліку джинсових лідерів. Подібного не зробила редакція газети „Суббота плюс”, яка розпливчасто маркує матеріали у рекламних рубриках як такі, що „можуть публікуватися за правом реклами».
 
Проект здійснюється за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Моніторинг друкованих видань відбуватиметься і надалі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8373
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду