«Високий замок» - «джинсовий лідер» Львова

13 Січня 2009
9131
13 Січня 2009
12:08

«Високий замок» - «джинсовий лідер» Львова

9131
«Високий замок» - «джинсовий лідер» Львова

У грудні 2008 року рекордсменом за кількістю матеріалів, зроблених із порушенням журналістських стандартів, стала львівська газета «Високий замок», повідомляє Інститут масової інформації.

Такі висновки моніторингу львівських друкованих ЗМІ, здійсненого ГО «Центр ”Журналістський правозахист» із 1-го до 29 грудня 2008 року.
 
Усього в друкованих ЗМІ з порушенням журналістських стандартів було оприлюдено 23 матеріали. Найбільше інформацій без грифу «реклама» з’явилося у таких виданнях: «Високий замок» - 6; «Експрес» - 4; «Суботня пошта» – 5; «Львівська газета» – 3.

Також відбувся  моніторинг інтернет-видань за період із 1-го по 31 грудня. У рамках моніторингу здійснювався перегляд аналітичних матеріалів, розміщених на чотирьох сайтах  http://portal.lviv.uа, http://vgolos.com.ua, www.zik.com.ua, www.zaxid.net.
 
На www.zik.com.ua «джинси» не знайдено. Сумнівним для експертів видалося тільки розміщення матеріалу «Маніфест середнього класу України». На сайті http://portal.lviv.ua виокремлено дві публікації, які можуть носити замовний характер.
 
На порталі www.zaxid.net знайдено три підозрілі матеріали, про які, втім, не можна точно сказати, чи це «джинса». На сайті http://vgolos.com.ua експерти виділити два тексти, які, певно, носять замовний характер, а також одну «бізнес-джинсу».
 
Проект здійснюється за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Моніторинг друкованих видань відбуватиметься і надалі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9131
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5589 дн. тому
Так Василю, ЗІК якраз найменш заангожоване інтернет-видання у Львові А Захід неті певно зле шукали. Оди Садовому не здалися підозрілими?
Vasyl
5591 дн. тому
"На www.zik.com.ua «джинси» не знайдено".... дуже смішно)))) Потішили))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду